Diyarbakır

Köy okulunda okuyan hasta öğrenciye karnesi evinde verildi

12:28 19 Ocak 2018
Köy okulunda okuyan hasta öğrenciye karnesi evinde verildi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Kumrucuk köyü ilkokulunda okuyan ve hasta olduğu için okula gelemeyen birinci sınıf öğrencisine karnesi öğretmeni ve arkadaşları tarafından evinde verildi

Kumrucuk köyü ilkokulu öğrencileri karne heyecanını pasta keserek yaşadı. Sınıf öğretmeni Hasan Kartal, ilk kez karne alacak öğrenciler için geri dönüşümden topladığı kağıtları rulo şekline getirerek ketenle kapladı. Ketenin üzerine öğrencilerin tek tek isimlerini yazan öğretmen Kartal karneleri rulo şeklinde getirdiği karton kutuların içinde öğrencilere verdi.

Karnelerini alan çocuklar sınıfta hatıra foto çektirdi.

Karnelerini alan öğrenciler, öğretmenleriyle beraber hasta olduğu için okula gelemeyen Havin Gökmen'in evine gitti. İlk karnesini okulda alamayan Gökmen, öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını görünce duygulu anlar yaşadı.

Gökmen, "Bugün karne günü ben çok mutluyum. Arkadaşlarım ve öğretmenim evimize geldi. Karnemi getirdiler. Çok mutlu oldum. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Çocukların dünü, bugünü ve yarını aydınlatan umut ışıkları olduğunu söyleyen Kartal, şöyle konuştu:

"Bugün karne heyecanı yaşayacağız. Biz onlara karne vereceğiz, onlar da bize hayat dersi verecek. Her şeye rağmen gülen gözlerle yarına umut olan çocuklarımız, bize de umudu öğretiyor. Çalıştık, çabaladık ama hiç yorulmadık. Sadece kısa bir ara diyoruz. Onlar karne heyecanını yaşarken, ben çocuklarla çocuk kalabilmenin heyecanının yaşıyorum. Onlarla birlikte çok mutluyum. Bizler içimizde ki çocuğu, çocuklarla yaşatabiliriz. Yarınlara umutla bakabilen bireylerle yetiştirebiliyorsak bu çocukların gözlerindeki ışıltıya bağlıdır." dedi.

Başarının önünde hiçbir engelin duramadığını vurgulayan Kartal, "Bu köyde Aziz Sancarlar, Mimar Sinanlar, Ahmet Arifler, Yaşar Kemaller neden yetişmesin, neden çıkmasın? Tüm çocuklara ve öğretme aşkıyla yola koyulan tüm meslektaşlarıma iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Öğrencilerden ilk defa karne heyecanı yaşayan Ramazan Tosun, öğretmenlerinin ilk karneyle beraber, kendilerine pasta verdiğini, çok mutlu olduğunu söyledi.

Öğretmenlerinin karneleri süsleyip verdiği için mutlu olduklarını söyleyen Avşin Tosun, öğretmenine bu güzel günde kendilerini mutlu ettiği için teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.