Diyarbakır

'Rüyama girip sapıkça şeyler yapıyordu'

14:37 31 Ocak 2018 3 Yorum Var
'Rüyama girip sapıkça şeyler yapıyordu'

Camide namaz kıldıran imamı yedi yerinden bıçaklayarak yaralayan zanlıdan şok sözler. 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan zanlı ifadesinde 'rüyama girip bana sapıkça şeyler yapıyordu' diye eylemi gerçekleştirdiğini belirtti...

Diyarbakır'da geçen yıl girdiği camide cemaate namaz kıldıran imam Osman Deniz'i (64), yedi yerinden bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen A.B. (31) hakkında 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, imamın altı aydır rüyalarına girip sapıkça şeyler yaptığını ve kendisine küfrettiğini, bu nedenle de eylemi gerçekleştirdiği söylediğini belirten tutuklu sanık, A.B.'nin hastaneden alınan raporda akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.

Dokuzçeltik mahallesindeki Kanal Camisi'ne 17 Temmuz 2017'de saat 20.00 sıralarında gelen A.B., cemaate namaz kıldıran imam Osman Deniz'a, arkadan yaklaşıp, omzundan, sırtından, göğsünden ve boğazından yedi bıçak darbesiyle yaraladı. Cemaatin müdahale ederek engellemeye çalıştığı A.B. kargaşadan yaralanıp kaçtı. Ağır yaralanan imam Osman Deniz hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra yakalanan A.B. tutuklandı.

 

 

Cumhuriyet savcısının soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede, A.B.'nin 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, 20 yıldan beri Kanal Camisi'nde imamlık yapan Osman Deniz'in, en az yedi bıçak darbesi aldığı, boğazının ön kısmında da kesici alet yaralaması olduğu, hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı kaydedildi.

'RÜYAMA GİRDİĞİ İÇİN BIÇAKLADIM'

A.B., iddianameye yansıyan ifadesinde ise aynı mahallede oturduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Cami imamını tanımıyorum. Birkaç kez mahallede gördüm. İmam, altı aydır rüyalarıma girip, sapıkça şeyler yapıyor ve bana küfür ediyor. Bu nedenle evde bulunan ekmek bıçağını alıp camiye gittim. Namaz kıldıran imamı bıçakladım. Birkaç defa bıçağı vurdum. Tam olarak neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra cami cemaati üzerime geldi. Bu nedenle kaçtım. Bıçağı boş bir tarlaya attım."

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Sanığın savunmasında psikolojik bir rahatsızlığı olmadığını söylediğini belirten savcı, ancak savunma içeriği dikkate alındığında akıl sağlığı yönünden şüphe oluştuğunu ve bu nedenle gözlem altına alınarak rapor alınması için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiğini kaydetti.

Alınan raporda şüphelinin cezai ehliyetinin tam olduğunun tespit edildiğini ifade eden savcı, A.B.'nin, imam Deniz'i öldürmeyi planladığını vurguladı. Şüphelinin belirli bir kurgu dahilinde hareket etmesi dikkate alındığında, 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' koşullarının oluştuğunu vurgulayan savcı, A.B.'nin bu suçtan cezalandırılmasını istedi.

İddianame, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Mr Spak 6 yıl önce Şikayet Et
    Aldi parayi isledi bu cinayet kasitli bu işi Bir masala ihtiyac vardi o da bunu bulmus
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan, hapiste bol bol rüya gorursun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • savas 6 yıl önce Şikayet Et
    deli raporu için uydurmus. hz ömeri de mihrapda ibni mülcem sehit etmişti. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.