Diyarbakır

Diyarbakır'da buluşan üniversiteli gençlerden teröre tepki

13:44 01 Şubat 2018
Diyarbakır'da buluşan üniversiteli gençlerden teröre tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonu kapsamında Diyarbakır'da buluşan üniversiteli gençler teröre tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünün destek ve katkıları, Diyarbakır İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde kurumun Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Çankırı, Rize ve Manisa'daki yurtlarında kalan 150 üniversite öğrencisi Türk İslam Sanatları Kampı için Diyarbakır'da bir araya geldi.

Öğrenciler kentteki 7 bin yıllık Keçi Burcu, tarihi Ongözlü Köprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan surlar, İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olarak nitelendirilen Ulu Cami, 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hz. Süleyman Camisi gibi tarihi mekanları ziyaret etti.

Diyarbakır'ı görmenin mutluluğunu yaşayan gençler ilk kez ziyaret etme fırsatı buldukları kente hayranlık duydu.

- "Terörü kınıyorum"

Öğrencilerden Kübra Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ı terörden arındırılmış huzur veren bir kent olarak gördüğünü söyledi.

Kentin gezilmesi hatta yaşanılması gereken bir yer olduğunu vurgulayan Tekin, tarihi mekanları ziyaret etmenin heyecanını yaşadıklarını anlattı.

Tekin, "Buraları gezmek bizim için şeref ve gururdur. Terörü kınıyorum. Onları insanlığa davet ediyorum." dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Eda Şeker, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

- "Huzur kokan bir şehir"

Şeker, "Diyarbakır hayallerimin kenti ve gerçekten çok gelmek istediğim bir yerdi. Ama şimdiye kadar nasip olmadı. Çünkü Diyarbakır terör algısıyla anıldı. Ama geldim gürdüm ki; gerçekten huzur kokan bir şehir, mükemmel bir havası var. Burada tarih akıyor." dedi.

Kente fırsat buldukça geleceğini ifade eden Şeker, herkese Diyarbakır'ı gezmelerini tavsiye etti.

Şeker, "Herkese sesleniyorum. Diyarbakır terör değil huzur kokan bir şehir. Burası doğunun Paris'i. Kente herkesin gelmesini istiyorum. Çünkü geldiğinizde göreceksiniz ki hayal ettiğinizden daha büyük bir şehir." diye konuştu.

Balıkkesir'den gelen Yasemin Çalışkan, ailesinin bu gezi için önceleri endişe duyduğunu ancak kentte huzuru hissettiğini belirtti.

Operasyonlar sayesinde huzurun tesis edildiğini dile getiren Çalışkan, herkesin kenti gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğini aktardı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Esma Yoldaş, Diyarbakır'ı çok beğendiğini söyledi.

Sur'da yaşanan terör saldırılarını anımsatan Yoldaş, huzurun tesisi için asker ve polislerin şehit olduğunu vurguladı.

O dönemde dualarıyla operasyona destek vermeye çalıştıklarını anlatan Yoldaş, tarihle iç içe olan Diyarbakır'ın mutlaka görülmesi gerektiğini tavsiye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.