Diyarbakır

Güneydoğu'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek

15:09 14 Şubat 2018
Güneydoğu'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de Memur-Sen, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na basın açıklamasıyla destek verdi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde Memur-Sen il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ile "Teröre Geçit Yok", "Mehmetçik'e selam, desteğe devam" yazılı dövizler taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan sendika üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş, Türk askerinin vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğünü hatırlattı.

"Cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik kimi gazilik mertebesine ulaştı." diyen Memiş, şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedefini anlamakta hala zorlananlar olduğuna işaret eden Memiş, "Türkiye terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor." dedi.

"Zeytin Dalı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." ifadesini kullanan Memiş, şunları kaydetti:

"DEAŞ, PYD/PKK ve FETÖ arasındaki gizli ve kirli ittifak bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Sınırımızın güneyinde PKK’lı teröristlerin tetikte bekletildiği de herkesin malumu. Memur-Sen olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyoruz."

- Siirt

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, "Tüm Anadolu Ayaktayız, Emperyalizme Karşı Ayaktayız" pankartı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Şeker, Mehmetçik'in vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğünü söyledi.

Şeker, harekatın başarı ile sonuçlanacağına inandıklarını dile getirerek, "Küresel terörle mücadelede bedenini taşın altına koyan Türkiye'dir. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da def edilecek." dedi.

Açıklamanın ardından Diyanet-Sen İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ramazan Toprak'ın da katılımıyla harekatın zaferle sonuçlanması için dua edildi.

- Mardin

Mardin'de Memur-Sen il binasında bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Değer, Türkiye'nin terörle mücadele konseptinin, terör örgütlerine yönelik "bitirici darbe" hamlesinin, "sivil hassasiyeti" ambalajıyla perdelenmeye çalışıldığını ifade etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nı gönülden desteklediklerini vurgulayan Değer, harekatta görev alan askerlere başarılar diledi.

Açıklamanın ardından şehit düşen askerler ve harekatın başarıyla sonuçlanması için dua okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.