Diyarbakır

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenler avucunu yalıyor"

10:46 14 Mart 2018
"Bizi birbirimize düşürmek isteyenler avucunu yalıyor"

Tiyatrocu Ahmet Yenilmez, "Bizim ortak kaderimiz var, ortak tarihimiz var. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler avucunu yalıyor." dedi.

Ziraat Bankası'nın destekleriyle hazırlanan ve Yenilmez'in yazıp yönettiği, Cihan Devleti'nin 34'ncü padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han'ı konu alan oyun, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde seyircilerle buluştu.

Yaklaşık 2 saat süren tek perdelik oyuna izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

Yenilmez, oyunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Dicle’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Kardeşlik mesajları veren Yenilmez, şunları kaydetti:

"Özellikle yaşadığımız bugünler düşünüldüğünde bundan 100 yıl önce yaşananların tekrar yaşanıyor olması, Anadolu coğrafyasında Anadolu çocukları üzerinde oyun kuranlar yine başımıza üşüştü. Bizim bizden başka dostumuz yok. Benim bir kızım iki oğlum var, torunum yolda. Benim bunları Kürt kardeşimden başka emanet edeceğim başka kardeşim yok. Onlar ne kadar Kürt ise ben o kadar Kürdüm. Bizim ortak kaderimiz var, ortak tarihimiz var. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler avucunu yalıyor."

- "Üzerimizde oyun kurmak istiyorlar dersini alıp gidecektir"

Sahabeler diyarı Diyarbakır'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenilmez, herkesin birbirine daha sıkı sarılması gerektiğini aktardı.

Meslektaşlarını Diyarbakır'a çağıran Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan bütün meslektaşlarıma sesleniyorum, oturmasınlar, gelsinler buraya. Çünkü muhteşem bir seyirci var. Biz birbirimizin acısında ve sevincinde, beraber olarak ve omuz omuza vererek güzel günleri göreceğiz inşallah. Bizim üzerimizde oyun kurmak istiyorlar dersini alıp gidecektir. Biz nerede kusur yaptık nerede hata yaptık, birbirimize nerede hakkımız geçti helalleşeceğiz ve daha güzel tarihler yazacağız."

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Ümmetin Namus Harekatı" diyen Yenilmez, Hatay'a doğru yaklaştıklarını, gittiklerinde Mehmetçiği ziyaret edeceklerini aktardı.

Yenilmez, "Suriye'de neden bir tane tabut Newyork'a, Washington'a, Berlin'e, Roma'ya veya Paris'e gitmiyor. Neden tabutlar hep Anadolu çocuklarının evine gidiyor. Biz namusumuza Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle sahip çıkarız. Allah oradaki Allah'ın aslanlarına yardım etsin. Dualarımız onlarla." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.