Diyarbakır

Bismil Belediyesinden evde bakım hizmeti

17:39 13 Nisan 2018
Bismil Belediyesinden evde bakım hizmeti

Diyarbakır'ın Bismil Belediyesince, hasta ve yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti veriliyor.

Bismil Belediyesince, hasta ve yaşlı evde bakım hizmetleri kapsamında son 4 ayda yaklaşık bin aileye temizlik, bakım, onarım ve kişisel bakım hizmeti verildi.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, ilçedeki yaşlı ve hasta vatandaşların her daim yanlarında olduğunu söyledi.

Evde bakım hizmetinde amacın vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu kaydeden Kaymakam Gülenç, yaşlıların en öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti.

Gülenç, şöyle devam etti:

"Bu hizmet, çocukları, komşuları ve akrabaları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için verdiğimiz bir hizmettir. Bu vatandaşlarımız, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüyle iletişime geçerek başvuruda bulunabilirler."

Belediye ekibinin düzenli olarak evlerine geldiğini ifade eden Nergiz Şimşek (90) ise, hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şimşek, "Hiç kimsem yok. Evde yalnız yaşıyorum. Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa belediyeyi arıyorum, araç gönderip bizi hastaneye kadar götürüyorlar. Daha sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Belediye olmasaydı sahipsiz kalırdım. Allah başkanımızdan razı olsun." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.