Diyarbakır

Diyarbakır'da "Kelimenin Kalbi" etkinliği

15:03 22 Mayıs 2018
Diyarbakır'da "Kelimenin Kalbi" etkinliği

Polis Başmüffetişi Ahmet Sula, "Kelimenin Kalbi" adlı etkinlikte lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Merkez Sur ilçesi Vali Aydın Arslan Fen Lisesi spor salonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluşan Sula, "Gençlik, Şuur ve Özgüven" konusunda yaşadığı tecrübeleri paylaştı.

Sula, burada yaptığı konuşmada, ortadoğu coğrafyasında emperyalist güçlerin emelleri olduğunu ve buna karşı gençlerin uyanık olması gerektiğini söyledi.

Ülkenin kendini alanında yetiştirmiş öz güven sahibi gençlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sula, şöyle konuştu:

"Ülkemiz her kesimiyle önemli bir mücadele veriyor. FETÖ gibi bir bela, sizdenmiş gibi gözüken ama sizden olmayan içinizde ama sizden değil. Böyle bir şer odağıyla amansız bir mücadele veriyoruz. Böylesine acımasız bir süreçte eğer bizler uyanık, şuurlu, birlikte ve beraber olursak karşımızda duracak hiçbir güç yoktur. Bizim de niyet ve gayemiz budur."

Sula, öğrencilere kendi dalları dışında bir sanat dalıyla ilgilenmesi tavsiyesinde bulundu.

"Sizlerin bilimle, sanatla, sporla, müzikle, teknolojiyle ilgilenebilmesi için güvenilir güzel bir ortam olması lazım. Bizler bunlarla ilgili gecesini gündüzüne katarak sizlere bütün imkanları sunmaya çalışmak hepimizin görevi. Bugün DEAŞ'ı, FETÖ'sü, PKK'sı hangi terör örgütü olursa olsun ülke olarak teröre karşı duruşumuz nettir. Bizim için terör terördür ve hiçbir gerekçesi olamaz. Böyle bir şuurla yarın daha güzel bir dünya ve gelecek için çalışmak niyeti ve gayretinde olacağız."

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise yaptığı konuşmada, şuurlu bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Çiftçi, "Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı barış huzur birliktelik içerisinde gelecek nesillere çocuklarımıza bırakmak zorundayız. Bunun için değerli nesillere ihtiyacımız var. Ahlaklı imanlı vatanını milletini seven bayrağına saygılı nesiller yetiştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.