Diyarbakır

Karnesini getiren öğrenciye kitap hediye edildi

15:16 08 Haziran 2018
Karnesini getiren öğrenciye kitap hediye edildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan "Karneni getir, kitabını götür" kampanyası ile karnesini alan öğrencilere kitap hediye edildi.

4 yıldır uygulanan kampanya ile bu yıl da karnelerini alan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek "100 Temel Eser", dünya ve Türk klasikleri ile ilçedeki öğrenciler tarafından yazılan "Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 Okudukça Yazıyorum" adlı kitapların da yer aldığı standı gezdi.

Öğrenciler başarı şartı aranmadan istedikleri kitabı alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, 4 yıl önce ilçede göreve başladığında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla projeyi başlattığını söyledi.

Kampanyayı bir defaya mahsus planladıklarını ancak aynı yılın ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadıkları halde öğrencilerin kitap almak için geldiğini ifade eden Ak, öğrencilerin kitap okuma istekleri karşısında kampanyayı her dönem düzenleme kararı aldıklarını aktardı. Ak, şöyle devam etti:

"Amacımız çocuklarımızı kitapla buluşturmak, yarınlarımızın teminatı gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak.
Çocuk ve gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerekir. Sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen şer odaklarının farkındayız. Milletini, vatanını, ailesini seven, topluma faydalı, donanımlı, teknolojiyi iyi kullanabilen, bilime, insanlığa faydalı olacak nesiller kazanmak istiyoruz. Türkiye'nin ve bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barışın devam etmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi için çocuklarımızı kitapla buluşturmak zorundayız. Bizim asıl gücümüz, sesimiz, umudumuz, servetimiz genç dinamik nüfusumuzdur. Bu gençler hayallerimizi, rüyalarımızı gerçekleştirecek olan umut veren donanımlı gençlerimizdir."

Ak, köy okullarında eğitim öğretim gören ve ilçe merkezine gelme imkanı bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini dile getirerek ilçedeki her öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceğine işaret eden Ak, "Amacımız her evde bir kütüphane oluşturmak. Müdürlüğe gelemeyene de biz kitabı götüreceğiz. Okumayan bir öğrencimizin kalmaması lazım. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, geleceğimize sahip çıkmıyoruz demektir." diye konuştu.

Ak, kitap okuma alışkanlığının erken yaşta kazanılması gerektiğini vurgulayarak kampanyanın bir hafta devam edeceğini dile getirdi.

Bu süre boyunca belirli saat aralıklarında kitap dağıtmaya devam edeceklerini anlatan Ak, kampanyayı iki yıldır hayırseverlerin ve Bismil Belediyesinin destekleri ile sürdürdüklerini aktardı.

- Öğrenciler mutlu

Kampanyanın devam etmesini isteyen öğrenciler de kendilerine kitap gönderen başta Bismil Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür etti.

Veliler ise kampanyanın çok önemli olduğunu kaydederek "Bazı ailelerin kitap almaya gücü yetmiyor. Benim fazla kitap okuma şansım olmadı. O yüzden çocuğuma okutmak istiyorum. Kampanyayı canı gönülden destekliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.