Diyarbakır

"Bunların derdi çözüm veya barış değil"

16:41 14 Haziran 2018
"Bunların derdi çözüm veya barış değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Kimse bizden daha fazla Kürt değil. Kürtlerin dilini konuşması, kültürünü geliştirmesi, başı dik, alnı açık bir şekilde Kürt kimliğiyle iftihar edebilmesi bizim uyguladığımız politikalarla, yaptığımız reformlarla bu topraklarda var zaten." dedi.

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik Diyarbakır'da çalışmalarını sürdüren Eker, beraberindeki partililerle Bismil ilçesinde incelemelerde bulundu.

Partisinin Bismil İlçe Başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, 24 Haziran'daki seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın daha fazla güzelleşmesi, işsizlerin iş bulması, kente yatırım ve daha fazla hizmet yapılması için seçimlerin önem taşıdığını belirten Eker, bazı partilerin hizmet yapmak gibi bir derdinin bulunmadığını kaydetti.

Eker, "Onlar diyor ki 'İş olmasın, işsizlik artsın.' İşsizlik artsın ki dağa götürmek için daha kolay kandırabilsinler. Sefaletten, işsizlikten, fukaralıktan, yokluktan, kinden, nefretten ve gözyaşından medet umuyorlar. Çünkü bunların ipini elinde tutan güçler bunu istiyor." ifadelerini kullandı.

- "Kimse bizden daha fazla Kürt değil"

HDP ve terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini baltaladığını söyleyen Eker, şöyle devam etti:

"Kimse bizden daha fazla Kürt değil. Kürtlerin dilini konuşması, kültürünü geliştirmesi, başı dik, alnı açık bir şekilde Kürt kimliğiyle iftihar edebilmesi bizim uyguladığımız politikalarla, yaptığımız reformlarla Allah'ın izniyle bu topraklarda var zaten. Eskiden Kürtçe televizyon var mıydı? Kim getirdi? Biz getirdik. Okullarda, üniversitelerde Kürtçe bölümler bizimle geldi. HDP getirmedi, PKK getirmedi. Aksine biz demokratikleşme ve sivilleşme ile barışı sonuna kadar tesis etmek için çabaladık. Üç adım attık, üçünü de onlar sabote etti. Habur sürecini kim provoke etti, kim engelledi? PKK yaptı. HDP bize yardım etmedi. Yardım etmek isteyenlerin de gücü yetmedi çünkü dağa karşı bir şey söyleyemiyorlar, güçleri yetmiyor."

- "Bunların derdi çözüm veya barış değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır'da barış olmasını ve güller açmasını istediklerini ancak terör örgütü PKK'nın sözde mahkeme kurarak insanlara ceza verdiğini aktardı.

Diyarbakır'daki iş adamlarına, yatırımcılara ve büyük çiftçilere böyle yapıldığını anlatan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ailelere gidip 'Bize oğlunu vereceksin dağa götüreceğiz' dediler. Oğlun yok veya gelmiyorsa 'O zaman kızını vereceksin' dediler, alıp götürdüler. 'Oğlun yok, kızın yok, o zaman bize şu kadar haraç vereceksin' dediler. Her tarafa mayın yerleştirdiler. Barış, çözüm, güzellik diyoruz onlar alttan mayınları döşüyorlar. Bunların derdi çözüm veya barış değil. Bunlar daha çok kanın peşinde. Diyorlar ki 'Her Kürt ailesinin evinden bir cenaze çıksın'. Böylece düşmanlık ve kin artsın istiyorlar. Bu örgüt anlayışı bu şehrin kaderinin üstüne kara bir kabus gibi çökmüş. İşsizlik de bundan. Yatırım ve istihdamın eksikliğinin sebebi de bunlar. Çünkü huzur bırakmıyorlar, huzurun düşmanıdırlar."

Vatandaşların bu seçimde Diyarbakır'a sahip çıkmasını isteyen Eker, AK Parti'nin Mecliste en güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eker ve beraberindekiler, daha sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Eker, bayramın barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.