Diyarbakır

Suruç'taki AK Parti'lilere yönelik saldırı

14:51 15 Haziran 2018
Suruç'taki AK Parti'lilere yönelik saldırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki AK Parti'lilere yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Demokrasi tahammül rejimidir. İnsanların, farklı görüşlerin birbirine tahammül etmesidir. Düşüncelerimiz farklı, politik görüşlerimiz ayrı, partilerimiz değişik olsa bile tahammül edip, herkesin özgür bir biçimde kendi düşüncesini ifade edebilmesine saygılı olmak durumundayız." dedi.

Diyarbakır Valiliği tarafından DSİ misafirhanesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Eker, yaptığı konuşmada, bayramların İslam dini için sosyal barışı inşa eden, geliştiren çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Eker, bayramları dargınlıkların giderilmesi, iletişimin artırılması, sosyal barış ve huzurun tesisi için bir vesile kabul ettiklerini belirterek, ülkede huzur ve barışın tesis edilmesi ve sürdürülebilir kılınması için çaba içerisinde olduklarını belirtti.

- "Demokrasi tahammül rejimidir"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti'lilere yönelik dünkü silahlı saldırıya değinen Eker, "Elim bir hadise." ifadesini kullandı.

"Demokrasi tahammül rejimidir. İnsanların, farklı görüşlerin birbirine tahammül etmesidir. Düşüncelerimiz farklı, politik görüşlerimiz ayrı, partilerimiz değişik olsa bile tahammül edip, herkesin özgür bir biçimde kendi düşüncesini ifade edebilmesine saygılı olmak durumundayız." diyen Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suruç'ta yaşanan hadise maalesef bu konuda çok kötü bir örnek olmuştur. Benzeri olayların yaşanmaması için hepimiz bu olaydan gerekli dersleri çıkarıp, ibretler alıp, bir daha bu tür olayların yaşanmaması için çaba içerisinde olmalıyız. Birbirimize hakkı, haklıyı ve sabırlı olmayı tavsiye etmek zorundayız. Ancak bu şekilde selamet ve barış yeryüzünde ve bölgede yayılabilecektir."

- "Terör lanetli bir eylem biçimidir"

Teröre tepkisini dile getiren Eker, "Terör lanetli bir eylem biçimidir, insanlığın düşmanıdır. Çünkü terör hayatı değil, ölümü, hoşgörüyü değil, şiddeti ve zorbalığı kutsamaktadır. O nedenle lanetlidir. Çok şükür Diyarbakır bu konuda uzunca bir zamandır özlendiği biçimde adeta bir huzur adası haline gelmiştir. Bunun için vatandaşlarımıza şükran borçluyuz." diye konuştu.

Eker, huzurun tesisinde önemli bir unsurun da vatandaşların sağduyusu olduğuna işaret ederek, vatandaşların bu konuda el birliği ile güvenlik güçlerine yardım ettiğini vurguladı.

Bayramlaşma programına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.