Diyarbakır

"Kürtlerin temsilcisi olacak bir parti varsa o da AK Parti'dir"

14:28 22 Haziran 2018
"Kürtlerin temsilcisi olacak bir parti varsa o da AK Parti'dir"

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu, "HDP Kürtlerin temsilcisi hiçbir zaman olmadı. Kürtlerin temsilci olacak bir parti varsa o da AK Parti'dir. HDP eğer Kürtlerin temsilcisi olsaydı bu coğrafyada yaşayan Kürt halkına zarar vermezdi." dedi.

24 Haziran'da yapılacak seçim için çalışmalarını sürdüren Melikoğlu, merkez Yenişehir ilçesindeki Benusen Mahallesi'nde vatandaşlarla görüştü.

Melikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesinde terörden zarar gören mahalleleri gezdiğini, ev ev, kapı kapı dolaşarak vatandaşları ziyaret ettiğini söyledi.

"HDP Kürtlerin temsilcisi hiçbir zaman olmadı. Kürtlerin temsilci olacak bir parti varsa o da AK Parti'dir. Ben de Kürdüm ve 23 yaşında AK Parti'den aday olabiliyorum. HDP eğer Kürtlerin temsilcisi olsaydı bu coğrafyada yaşayan Kürt halkına zarar vermezdi." diyen Melikoğlu, 6-8 Ekim 2014 yılında yaşanan olaylara değindi.

Melikoğlu, "Yasin Börü ve arkadaşları akranımız olan genç kardeşlerimizdi. Feci bir şekilde katledildiler. O da Kürt, o da bizim çocuğumuz. Güya kendini Kürtlerin temsilci olarak gören bir parti veya örgüt yine bir başka bir Kürdü sırf kurban eti dağıttığı için gelip katledebiliyor. Öyleyse bunlar hiç bir zaman bizim hakkımızı savunmuyor." diye konuştu.

Sur'da yaşanan olaylarda insanların terör nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Melikoğlu, en çok da çocukların psikolojik olarak etkilendiğini aktardı.

"Geleceğimiz olan bu çocuklar geleceğe umutla bakamıyordu. Eğer onlar geleceğe umutla bakamıyorsa biz de geleceğe umutla bakamayız. İnşallah bu çocukların geleceğe umutla bakmaları için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullanan Melikoğlu, şunları kaydetti:

"Biz her kesimin partisiyiz. Bütün Türkiye'nin partisiyiz. 16 yılık dönemde bunu gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Sokakta bugüne kadar olumlu tepkiler aldık. Artık coğrafyamızda, bu kentte huzurun iliklerimize kadar hissedildiğini görebiliyoruz.Onun için Diyarbakır'da huzurlu bir ortam var. Terör örgütünün de HDP'nin de gerçek yüzü görüldükten sonra müsamaha tanınmadan bunların önü kesilmiş, Diyarbakır huzur kenti haline gelmiştir."

-"PKK'nın HDP ile bir olduğunu gördük"

Vatandaşlardan Fırat Çimen, seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceğini belirterek vatandaşların HDP'nin gerçek yüzünü görmelerini istedi.

Çimen, "PKK ve HDP'nin bir olduğunu gördük. Gerçek yüzlerini gördük. HDP burada çok can yaktı." dedi.

Mehmet Garbul (53) ise, Sur'da 3 yıl önceki olaylarda çok sıkıntı çektiklerini belirtti.

Huzur, barış ve kardeşlik istediğini dile getiren Garbul, "Yeter ki huzur olsun. Türk, Kürt, Arap, Çerkez bizim için hiç fark etmiyor. Bizim için insan olsun. Birlik ve beraberlik istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yusuf Ökmen de (32) huzurdan yana olduklarını, bu yönde oy kullanacaklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.