Diyarbakır

Diyarbakır Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Burak Kazan:

12:55 14 Ağustos 2018
Diyarbakır Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Burak Kazan:

Diyarbakır Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Burak Kazan, "Artık Lübnan'ın Sayda şehrinde mağazalarda yüzde 25-30 oranında Türk lirası kullanılmaya başlandı." dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tecrübe paylaşımı programı kapsamında 13 kişilik grupla Lübnan'da bulunan Diyarbakır Adalet ve Medeniyet Derneği Başkanı Burak Kazan, Sayda şehrinde incelemelerde bulunarak, esnafı ziyaret etti.

Ziyarette, Lübnanlı esnaf Samir Bassyouni, Kazan'dan kendisinde bulunan doları bozdurmasını rica ederek, Türkiye'nin büyük bir krize süreklenmeye çalışıldığını söyledi.

Bassyouni'nin ricasına büyük bir memnuniyet ile karşılık verdiklerini ifade eden Kazan, "Sayda'da elinde dolar bulunan bütün halk, dolarlarını Türk lirasına dönüştürmeye başladı. Artık Sayda şehrinde mağazalarda yüzde 25-30 oranında Türk lirası kullanılmaya başlandı. Eskiden biliyorduk, şu iki günde daha yakından gördük ki medeniyetimizin sınırları ruh mürekkebiyle çizilmiş gönül köprüleriyle birbirine bağlanmış." dedi.

Kazan, TİKA ve TİKA Lübnan koordinatörlüğünde çalışan yetkililere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.