Diyarbakır

SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması

21:11 16 Ağustos 2018
SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile tanınan haktan yararlanabilmek için başvuru süresinin 27 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlattı.

Merttir, yaptığı açıklamada, kanunun devlete borcu olan vatandaş için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Kanun kapsamında vatandaşın SGK, vergi ve trafik cezaları gibi borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde yapılandırılabildiğini aktaran Merttir, şunları kaydetti:

"Özellikle peşin ödemek isteyen vatandaşlara çok cazip imkanlar sunuluyor. Vatandaşlarımız tarihi fırsatı değerlendirmeli. Uygulamayla idari para cezası asıllarının yüzde 50'si silinecek, kalan yüzde 50 üzerinden Yİ-ÜFE hesaplanacak." diyen Merttir, şunları aktardı: "Peşin ödemede Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ının tahsilinden vazgeçiliyor. 2 taksitte ödeme yapılması halinde ise Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'sinin tahsilinden vazgeçiliyor. İlk taksit veya peşin ödemenin Ağustos ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor."

Merttir, yapılandırma için uzatılan başvuru süresinin 27 Ağustos'ta dolacağını belirtti.

Yapılandırma hakkından yararlanmanın özellikle işletmelere, ödeme kolaylığının yanında önemli yararlar da sağladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yapılandırma yapıldıktan sonra 'borcu yazısı yoktur' alınarak ihalelere girilebilir. Teşvik kanunlarından yararlanılarak indirimli prim ödeme imkanı doğacaktır. İcra, haciz ve ödeme emri gibi cebri tahsil yollarından kurtulma imkanı olacaktır. Yapılan ödemeler nispetinde daha önceki hacizler kalkacaktır. Ayrıca diğer kamusal desteklerden yararlanma imkanı olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.