Diyarbakır

Diyarbakır'da hayvan ölümleri

10:06 08 Eylül 2018
Diyarbakır'da hayvan ölümleri

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinin Oyalı Mahallesi'nde koyun yetiştiriciliği yapan Çerkez Karakaş'ın hayvanlarında ölümler olduğunu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirmesi üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6 Eylül'de yetiştirici Karakaş'ın hayvanlarında ölümler olduğunu bildirmesi üzerine hayvan sahibi ve sürü yöneticisiyle irtibata geçildiği belirtildi.

Koyun sürüsünün söz konusu bölgede bulunan ve tohum üretimi yapan tesisin etrafında otlarken fabrika atığından kaynaklı ölümlerin meydana geldiği beyanı üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimlerin bölgeye sevk edildiği aktarıldı.

Yapılan incelemede 33 koyun ve 2 koçun öldüğü, ayrıca 25 koyunda da zehirlenme belirtileri olduğunun tespit edilmesi üzerine ölen hayvanlardan ve ve yedikleri atık yemlerden numune alınarak Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden sevk edilen veteriner hekimlerce Oyalı Mahallesi'nde bulunan 5 bin 69 küçükbaş ve 656 büyükbaş hayvan sağlık kontrolünden geçirildi ancak herhangi bir salgın hastalık tespit edilemedi. 7 Eylül'de Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'nden bildirilen resmi olmayan ilk sonuçlara göre, ölü hayvanlarda şarbon dahil herhangi bir hastalığa rastlanılmamış. Numunelerde zehirlenme bulgularına rastlanmış olup kesin sonuçlar için çalışmalara devam edilmektedir. Olayla ilgili güvenlik güçlerince de adli soruşturma başlatıldı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.