Diyarbakır

Çad'daki Maarif Okulları'nda eğitim öğretim başladı

12:00 16 Ekim 2018
Çad'daki Maarif Okulları'nda eğitim öğretim başladı

Çad'daki Maarif Okulları'nda eğitim öğretim başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre Türkiye Maarif Vakfı, Çad'ın başkenti Encemine'de, 2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla açılış programı düzenledi.

Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen, programda yaptığı konuşmada, Çad ve Türk halkları arasında dostluğun daha da artacağını ve Maarif Vakfı'ndaki çocukların daha güvenilir ortamda eğitimlerine devam edeceğini söyledi.

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu ise, Maarif Vakfı'nın bir devlet okulu olduğunu, Türk Çad ilişkilerini geliştirmek için köprü görevi gördüğünü belirtti.

Göksu, mezun olan öğrencileri Türkiye'de yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Okul Aile Birliği Başkanı Mahamat Saleh ise şöyle konuştu:

"Maarif Vakfı'nın buraya gelmesiyle 6 ay içerisinde BAC sınavında yüzde 97, BEF sınavında yüzde 100 başarı sağlandı. Bu başarı bizleri oldukça memnun etti. Okul sürecinde bizlere verdiğiniz sözlerin hepsini yerine getirmeniz, gelecek adına büyük umut vermiştir."

Maarif Okulları, kentte anaokulu, ilkokul, ortaokulu ve liselerde 545 öğrencisiyle yeni öğretim yılına başladı.

Açılışa, Çad Ülke Direktörü Oğuzhan Uğurlu, Yeni Çad Ankara Büyükelçisi Adoum Dangai Nankour Guet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.