Diyarbakır

Tahir Elçi mezarı başında anıldı

15:51 28 Kasım 2018
Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün üçüncü yılında mezarı başında anıldı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde, dua edildi, Elçi'nin mezarına karanfil bırakıldı.

Törene katılan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Elçi'nin hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"İnsan hakları ve demokrasi mücadelesinin yılmaz bir savunucusu ile aynı yerde bulunmak için geldik." diyen Yücel, Elçi'nin yıllarca faili meçhul cinayetlerin faillerini bulmak için mücadele ettiğini belirtti.

Yücel, "Hem Tahir'in dosyasını hem de düşlerini sahipsiz bırakmayacağız." diye konuştu.

Törene, Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır ve bazı bölge barolarının başkanları ile üye avukatlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu tarafından, terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.