Diyarbakır

Anneden oğlunu kaçıran PKK'ya kod adı tepkisi!

13:58 06 Aralık 2018 11 Yorum Var
Anneden oğlunu kaçıran PKK'ya kod adı tepkisi!

Diyarbakır'da bir annenin, kaçırdığı oğluna kod adı veren terör örgütü PKK'ya tepkisi telefon görüşmesinde yer aldı.

Bağlar ilçesinde yaşayan Rauf ve Ayşegül B. çiftinin, iki hafta önce "kuzenlerimle dışarıda yemek yiyeceğiz" diyerek evden ayrılan, daha sonra telefonla arayarak, "Terör örgütü YPG'ye katılmak üzere Suriye'ye doğru yola çıktığını" belirten oğulları Mustafa B'nin (17) geri dönmesi için bekleyişi sürüyor.

OĞLUNA KOD ADI VERDİLER!

Ayşegül B'nin, devlete sığınmasını istediği oğluna PKK'lı teröristlerce kod adı verildiğini öğrendiği andaki tepkisi telefon görüşmesinde yer aldı.

"KAN DÖKMENİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMİYOR MUSUN? ASKER BİZİM EVLADIMIZ"

Görüşmede, "Kardeş kanı dökmenin günah olduğunu bilmiyor musun? Asker bizim evladımızdır, sen de bizim evladımızsın. Senin neyin eksikti oğlum? Benim evimde ekmek vardı. Senin cebinde para vardı oğlum." diyen Ayşegül B, oğluna terör örgütü tarafından "Agit Baran" kod ismi verildiğini öğrendi.

Bunun üzerine tepki gösteren Ayşegül B'nin telefon kaydına yansıyan ifadeleri şöyle:

"SENİN ADIN PEYGAMBER ADI. NASIL DEĞİŞTİRİRLER?"

"Evdeki Kuran'dan, kıldığın namazdan utanmıyor musun? Mustafa, sen bizi tek değil, bütün sülaleni öldürdün. Evimiz yas evi gibi oldu. Senin adın Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın adıdır. Senin adını nasıl 'Agit' yapıyorlar? Muhammed Mustafa'dır senin adın, oğlum. Mustafa oğlum devlete sığın, devlet bir şey yapmıyor insana. Devlet canımız ciğerimizdir, bize sahip çıkıyor."

"TELEFONU KAPAT!"

Görüşmede örgüt üyelerinin sık sık Mustafa B'ye yer tespiti yapılma ihtimaline karşı görüşmeyi sonlandırması için ikazda bulunduğu, oğlunu ikna etmeye çalışan Ayşegül B'nin de feryadı diyaloglara yansıyor.

"KUZENLERİMLE YEMEK YİYECEĞİM DİYEREK ÇIKTI"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde oturan Rauf ve Ayşegül B. çiftinin 17 yaşındaki oğlu M.B, iki hafta önce ailesine "kuzenlerimle dışarıda yemek yiyeceğiz" diyerek çıktığı evine geri dönmemiş, M.B, daha sonra telefonla aradığı ailesine "Terör örgütü YPG'ye katılmak üzere Suriye'ye doğru yola çıktığını" belirtmişti.

"ALLAH RIZASI İÇİN OĞLUMU GETİRİN"

Anne Ayşegül B, AA muhabirine, "Benim oğlum gidip kime karşı savaşacak. Polis kim, asker kim? Hepsi kardeşimiz. Allah rızası için oğlumu geri göndersinler. Benim oğlum çok saftır, her söylenene inanan bir çocuktur. Çocuklarımızın beynini yıkıyorlar. PKK/PYD/YPG artık her ne zıkkımsa yeter artık milletin evini yakmasınlar." ifadelerini kullanmıştı.

"KAFİRLERE HİZMET ETMESİN"

İnşaatlarda boyacı olarak çalışan baba Rauf B. de "Hiçbir zaman kardeşine karşı silah sıkma oğlum, senin gittiğin yol, yol değil. Oğlum kafirlere hizmet etmesin. Ne olur bunları bırakmayın, gidip ABD'ye, Ermenilere hizmet etmesin." diye konuşmuştu.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • IYI 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda anneye destek için, mit yapması gerekeni yapsın o çocukları toplayanlari haberlere bile konu olmadan temizlenmeli,
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hey 15’li diye bir Türkü/ağıt var bizde. 17’sinde ak ile karayı seçer. Kaçırıldığına inanmıyorum. O bölgeleri çok iyi bilirim. Hepsi de devlete asker ve polise nefretle büyütülüyor. Uçları kendilerini sokunca devlet sahip çıkmıyor. Her köşe başı pöh şu anda doğuda. Devlet hiç olmadığı kadar yanlrında.
    Cevapla
  • YILDIRIM 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapma gözünü seveyim. hepsi olur mu. dindar kürtten kimseye zarar gelmez. pkklalıların kurban eti dağıtırken öldürdüğü çocuklarda mı gelmiyor gözüne.
    İlk beğenen sen ol
  • diyarbakır türkmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kurtarsın inşallah
    Cevapla
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Anne müslümanca bir tutum sergilemiş.HELAL OLSUN SENİN GİBİ ANNEYE OYUNU GÖRMÜŞ.
    Cevapla
  • osman42kny 5 yıl önce Şikayet Et
    aileden kopartilan her cocuk icin hdp yoneticilerinden birinin cocugunu elinden alacaksin kisasta hayat vardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.