Diyarbakır

Gazze'deki insani ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi çağrısı

11:42 24 Ocak 2019
Gazze'deki insani ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi çağrısı

Medics Uluslararası Tıbbi Yardim Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ağırman, bir süredir Gazze'de sağlıkta alarm zillerinin çaldığını bildirdi.

Dr. Ağırman yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki hastanelerde kriz seviyesine ulaşan elektrik kesintileri nedeniyle, yoğun bakım ve yenidoğan üniteleri ile laboratuvar hizmetleri, cerrahi operasyonlar ve en önemlisi acil müdahalelerin durma noktasına geldiğini belirtti.

Yetkin uluslararası kuruluşları, İslam İşbirliği Teşkilatını ve tüm yardım kuruluşlarını Gazze'de giderek bozulan insani ve sağlık koşulların iyileştirilmesi için sorumluluk almaya davet eden Ağırman, şunları kaydetti:

"Tıbbi malzeme ve ilaç eksikliğinin yanı sıra, tekrarlayan elektrik kesintileri nedeniyle tıbbi cihazların bozulması tedavileri önemli ölçüde engellemektedir. Gazze'deki hastane hizmetleri için, 'hayati' önem arz eden elektrik jeneratörlerinin çalışması için gerekli akaryakıt temini için acil ve kalıcı bir çözüme ihtiyaç vardır. Bu krizde Gazze halkının yanında olan herkese en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.