Diyarbakır

Eşini servis şoförünün yanındaki koltukta oturduğu için öldürmüş

13:54 01 Kasım 2019 6 Yorum Var
EÅŸini servis ÅŸoförünün yanındaki koltukta oturduÄŸu için öldürmüÅŸ

Diyarbakır'da eşinin üzerine benzin dökerek yakıp ölümüne, kızının da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan şüphelinin, ifadesinde olay öncesi eşiyle çalıştığı iş yerinin servis aracını kullanan şoförün yanındaki koltukta oturması nedeniyle tartıştığını söylediği ortaya çıktı.

Şirinevler Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk sahibi Can (35) ile Güllü Y.  (30) çifti arasında 15 gün önce kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Can Y, iddiaya göre bidondaki benzini eşi Güllü  (30) ve kızı Zeynep'in (12) üzerine dökerek çakmağı ateşledi. Alevler içinde  kalan Güllü Y, ikinci kattan atlayarak ağır yaralandı. Olayda Zeynep ve Can Y. de  yaralandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan  Güllü Y, 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
 
Tedavisinin ardından gözaltına alınan Can Y, Ergani Sulh Ceza  Hakimliğince eşine yönelik "kasten öldürmek" ve kızına yönelik "kasten öldürmeye  teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.
 
 "Şoför koltuğunun yan tarafında oturuyordu"
 

Suçunu itiraf eden Yılmaz, ifadesinde daha önce tartıştıkları  konuların olay günü yeniden canlandığını, eşinin çalışmasını istemediğini ama ısrarı üzerine çalışmasına izin verdiğini öne sürdü.
 
Yılmaz, tartışma anında yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

 
"Eşim işe gidip gelirken şoför koltuğunun yan tarafında oturuyordu. Bu  benim zoruma gidiyordu. Eşimle servis aracında şoförün yanına oturmamasını  söylediğim için tartışmaya başladık. Eşim kendisine baskı uyguladığımı, dışarı  çıkıp kendisini aracın altına atacağını söyledi. Kızımla bu duruma engel olmaya  çalıştık. O sinirle odun kesme makinesi için saklamış olduğum benzini getirerek  odaya döktüm. 'Öleceksek beraber ölelim.' dedim. Elimdeki çakmağı çaktığımı  hatırlamıyorum. Benzini odaya dökerken benim ve eşimin üzerine sıçramış olabilir.
 
Birden beni ve eşimi alevler sardı. Suyla kendimi söndürmeye çalıştım.  Aşağıya indiğimde eşim aşağıdaydı. Orada bulunan vatandaşlar onu söndürmeye  çalışıyordu."
 
Yılmaz, pişman olduğunu belirterek, kızının, annesinin üzerine benzin  döktüğünü gördüğüne ilişkin ifadesinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Cengiz 4 yıl önce Åžikayet Et
    Eline saglik aslanim Allah Sana yardim etsin sen dogruyu yaptin
    Cevapla
  • Arife 4 yıl önce Åžikayet Et
    Anlaşamıyorsan ayrılırsın yakmakta neymiş.
    Cevapla
  • Tamer66 4 yıl önce Åžikayet Et
    Yakmak mı çözüm? BoÅŸamak mı?
    Ä°lk beÄŸenen sen ol
  • zor kolay 4 yıl önce Åžikayet Et
    öyle ya çocuk oyuncağı! çocuklar ne olacak?
  • Abc 4 yıl önce Åžikayet Et
    Ne kadar güzel bir çözüm direk ayrılık..yazık yazık
  • Gökhan 4 yıl önce Åžikayet Et
    Madem kıskanıyorsun ozaman çalışdırmayaydın erkek olarak görevini yapsaydın.öyle kıskançlık yapıyorsun para tatlı geliyordu izin verdin tabi.
    Cevapla
  • VatandaÅŸ 4 yıl önce Åžikayet Et
    Adamın yaptığı ÅŸey canice savunulacak hiçbir tarafı yok EÅŸinle anlaÅŸamıyorsan hele hele Namusuna güvenmiyorsan derhal boÅŸayacaksın ÅŸiddet uygulamaya hakkın yok! Ama gel gelelim ki bu tür olaylarda da erkeklere karşı inanılmaz bir yargısız infaz var hiç kimse acaba kadının da az da olsa kabahati varmıydı diye sormuyor Yahu be kadın sende kocan oturma ÅŸoförün yanına diyorsa oturma Ne iÅŸin var zıtlaşıyorsun adamla
    Cevapla
  • Ä°smail 72 4 yıl önce Åžikayet Et
    Allah ın hesabı büyüktür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.