Guatr hakkında hastalara önemli uyarı

Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliğinin düzenlediği toplantıda hastalar, uzman doktorlardan geniş bilgi aldı.

Guatr hakkında hastalara önemli uyarı
Guatr hakkında hastalara önemli uyarı
GİRİŞ 26.05.2014 11:23 GÜNCELLEME 26.05.2014 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilimsel toplantılar yanı sıra hastalara ve doktor olmayan kişilere yönelik seminerler veren Bavyera Türk-Alman Tabibiler Birliği Nürnberg'de 10.kez düzenlediği seminerde Guatr (triot bezi) hakkında katılımcılara geniş bilgi verdi. Açılış konuşmasını dernek Başkanı Dr. İsmail Baloğlu yaptı.

Dr. Reşit Demir, Prof. M. Grunewald ile Dr. Sedat Alibek Guatr hastalığının diğer adının Triod bezi olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdiler:

GIRTLAK HASTALIĞI

Guatr, gırtlaktaki yarasa şeklinde yapışkan bir organdır. Büyüme yaptığında düğümler oluşur. İyi veya kötü huylu olduğunun tespiti yapılır. Tanıya göre ilaç tedavisi, Radyasyon, iyot veya cerrahi müdahale gerekir.

TRİOT BEZİNİN GÖREVLERİ

Triot bezinin çeşitli görevleri var. İyotla ve proteinlerle hormonları üretir. Bunlar ilk başta vücut ısısını, vücudun su ihtiyacını ve oksijen kullanımı düzenler. Vücudun fiziksel gelişmesi yanı sıra insan ruhu üzerinde de çok önemli yeri vardır.

NASIL KENDİNİ BELLİ EDER

Boynun ön tarafında bir şişlik meydana gelir. Bu, boyunda baskı varmış gibi hisse neden olur.Yutmada güçlükler ortaya çıkar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Guatr Hastalığım var Büyüklüğü 6.35. Cm Ameliyat önerir misiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü