Opel'in yeni cep roketi şimdi daha güçlü

Otomobil dünyasının minik Adam’ı, 2015’te güçlenerek yollara çıkacak.

Opel'in yeni cep roketi şimdi daha güçlü
Opel'in yeni cep roketi şimdi daha güçlü
GİRİŞ 29.09.2014 12:59 GÜNCELLEME 29.09.2014 12:59

150 beygir güç üreten S versiyonu, sportif ayrıntıları ve bol renk seçeneğiyle dikkat çekiyor.

Alman otomotiv üreticisi Opel, ilk kez giriş yaptığı minik sınıfta büyümekte kararlı. 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve kurucunun ismini verdiği Adam ile A sınıfına giriş yapan marka, geçtiğimiz günlerde de bu segmentteki ikinci modeli Karl’ı açıkladı. Adam modeliyle otoritelerden olumlu sinyaller alan marka, aracın tek zayıf yönü olan motor üzerinde çalışmaya başladı. Ortaya çıkan sonuç ise, Kasım 2015’te pazara sunulması planlanan Adam S oldu.

YÜZDE 50 DAHA GÜÇLÜ
 
Markanın minik şehirli otomobili, S versiyonuyla birlikte adeta bir cep roketine dönüştürülmüş. Türkiye’de sadece 1.2 litrelik benzinli üniteyle satışa sunulan Adam, Avrupa’da 1.4 litrelik (100 beygir) benzinli seçeneğine de sahip. Bu motordan bile yüzde 50 güçlü ve yüzde 70 fazla tork üreten S versiyonu, markanın sporcu modellerini geliştiren OPC (Opel Performans Merkezi) tarafından ortaya çıkarılmış.
 
KOLTUKLAR RECARO İMZALI
 
Yeni bir tampon altı spoyler, marşbiyeler ve arka tampon ile şekillendirilen araçta egzoz da görünür hale getirilmiş. 10 farklı gövde ve 4 farklı tavan renk seçeneğiyle pazara sunulacak araç, yüksek hızlarda aracın yere daha sağlam basabilmesi için büyük bir tavan spoyleriyle donatılmış. Aracın iç mekanın- daysa 10’un üzerinde renk kombinasyonu yapılabiliyor. Aracın Recaro imzalı nappa deri ön koltukları hem aracın performansı hakkında bilgi veriyor hem de sert virajlarda bile sürücünün savrulmasını engelliyor.

PİSTLERE DE UYGUN TASARLANMIŞ

Adam S için özel olarak ayarlanmış performans odaklı şasi ve daha keskin tepkiler veren direksiyon sistemi aracın pistlere de uygun olduğunun sinyallerini veriyor. Kullanılan büyük çaplı OPC imzalı frenler de bu sinyallerden biri. 
 
Aracın pervane tasarımlı 18 inçlik alaşık jantlarının arasından kırmızı renkli fren kaliperleri görülebiliyor. 225/35 R 18 ebadındaki lastiklerle donatılan araçta, daha fazla konfor isteyenler için 17 inçlik jant seçeneği de sunulacak. 

ORTALAMA TÜKETİM 6.4 LİTRE

Opel, Adam S’te 1.4 litrelik benzinli motor kullanıyor. Turbo beslemeli ünite, 150 beygir güç ve 220 nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 8.5 saniyede ulaştırıyor. Aracın son hızıysa saatte 200 kilometrenin üzerinde. Start/Stop teknolojisiyle donatılan araç, 100 kilometrede ortalama 6.4 litrelik tüketime sahip.