Türkiye için kritik petrol açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetiyle yaşanan petrol sevkiyatı ve bütçe krizine ilişkin, "Bugüne kadar çok sabrettik ve tahammül gösterdik. Ancak bunun da bir sınırının olduğunu herkes bilmelidir" dedi.

Türkiye için kritik petrol açıklaması
Türkiye için kritik petrol açıklaması
GİRİŞ 20.04.2014 20:39 GÜNCELLEME 21.04.2014 00:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni hükümetin kurulması kapsamında girişimlerini sürdüren Barzani,  Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih'in  Erbil'deki evinin önünde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını  cevapladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME ÇOK OLUMLU GEÇTİ

Türkiye'ye yaptığı ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile  gerçekleşen görüşmenin çok olumlu ve verimli geçtiğini belirten Barzani, "Ziyaretimizin amacı ikili ilişkileri geliştirmek ve karşılıklı olarak  alışveriştir. Bu çerçevede Kürdistan Bölgesi adına Türkiye'ye gittik ve Sayın  Erdoğan ve değerli devlet yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Şunu açıklıkla  söyleyebilirim: enerji konusunda Türkiye heyetiyle toplantılar yaptık ve faydalı  neticeler elde ettik. Görüşmelerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPILDI MI?

Barzani, görüşmeler neticesinde herhangi bir anlaşmanın yapılıp  yapılmadığına ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

"Petrol sevkiyatıyla ilgili Türkiye'nin hiçbir sorunu yok. Onların bu  konudaki görüşü nettir. Bize her zaman, 'petrol sizindir, kararı sizler vereceksiniz. Getirip burada satmanızda bizim için bir sıkıntı yok' diyorlar."

Merkezi Bağdat hükümetiyle anlaşmaya varmak istediklerini ancak karşı  tarafın buna yanaşmadığını ifade eden Barzani, şunları kaydetti:

"Arzumuz petrolü, Anayasa çerçevesinde gönderip satabilmektir. Bunun  için bir çözüm yolu arayışında olduk ve çok çaba gösterdik Fakat şu ana kadar  Bağdat ve Erbil arasında herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Kürdistan'ın  bütçedeki yüzde 17'lik payı gönderilmedi. memur maaşları ödenmedi. Şu hususu açık  bir şekilde belirtmek isterim ki bugüne kadar çok sabrettik ve tahammül  gösterdik. Ancak bunun da bir sınırının olduğunu herkes bilmelidir. Şayet Bağdat  hükümetiyle bir sonuca varamayacağımız anlaşılırsa, kendi başımızın çaresine  bakacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    BURADA AMAÇ BELLİ. Şii Bağdat yönetimi, Kürtleri ele geçirip, İran lehine, onları Türkiye ile savaştırmaya devam ettirme şantajında. Buradaki savaşlarda her ne kadar batılı kafirler kurgucu olsada, bu coğrafyadaki münafıklarda onların iş ortakları.
    Cevapla
  • celal yolal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu petrol yasasını benim babam mı çıkardı. hiç şüpesiz batılılar çıkardı yanışım varsa buyur düzletin lozan neden bir şey var kimse burda demesin türkiyede petrol gaz yok buna yahudiler bile gülerler
    Cevapla