FED'den faiz artışı ile ilgili yeni uygulama

FED ekonomi ve işgücü piyasasında yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, ekonomik görünümünde belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

FED'den faiz artışı ile ilgili yeni uygulama
FED'den faiz artışı ile ilgili yeni uygulama
GİRİŞ 20.08.2014 22:55 GÜNCELLEME 20.08.2014 22:55

FED toplantısında sıfıra yakın olan faiz oranın artırılmasının şuan için erken olduğu belirtildi. FED, 29-30 Temmuz tarihleri arasında yaptığı toplantıların tutanaklarını yayınlandı. Tutanaklara göre, FED, üyeleri, faiz artırımı konusunda fikir birliğinde uzlaşamadı. Ancak, ekonominin beklentilerden daha kısa sürede geliştiği konusunda görüş birliği sağlandı. Üyeler, önceki toplantılarda faiz oranının 2015 yılının ortalarında artırılabileceği sinyali vermişti. 

Toplantıda FED üyelerinin bir kısmı, işsizliğin yüzde 5.5 ve enflasyonun yüzde 2 oranında olması halinde faiz oranlarının artırılabileceğini gündeme getirdi. Üyelerin büyük bir kısmı ise faiz artırımının ekonomik faaliyetler, işgücü piyasası ve enflasyon verilerine bağlı olarak artırılabileceğini ifade etti. Özellikle birinci çeyrekte iş piyasasındaki daralma bu duruma örnek olarak gösterildi. FED, işgücü piyasasının öngörülenden daha hızlı gelişmeye devam ettiği takdirde teşvik politikalarının beklenenden daha önce sona erebileceği mesajını verdi. FED’in tahvil alım programının ekim ayında sona ermesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA