Suriye ordusu Kusayr'ı harabeye çevirdi

Suriye'de Esad güçleri ve Hizbullah birliklerinin günler süren bombardımanının ardından muhaliflerin terk etmek zorunda kaldığı Kusayr, tümüyle harabe bir kasabaya döndü.

Suriye ordusu Kusayr'ı harabeye çevirdi
Suriye ordusu Kusayr'ı harabeye çevirdi
GİRİŞ 07.06.2013 16:52 GÜNCELLEME 07.06.2013 16:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye ordusunun, muhaliflerin ikmal noktası olması açısından stratejik önemi bulunan Kusayr'ı yeniden ele geçirmesinin ardından, kasabadaki evlerin büyük bir çoğunluğu oturulamayacak hale geldi. Esad güçlerinin kontrolüne geçen Kusayr'da sivillerin büyük bir bölümü, katliam korkusuyla kasabayı terk etti. Rejim yanlısı birlikler, sokaklarda devriye gezmesine rağmen, Kusayr adeta bir hayalet şehri andırıyor.

Kusayr'ı denetim altına alan askerler ise, sivillerin kasabaya geri dönmesi çağrısında bulunuyor. Bu çağrıya cevap verenlerden Muhammed isimli bir Kusayrlı, 9 ay sonra döndüğü evini tanımakta güçlük çektiğini belirterek, "Umarım ülkemiz en kısa sürede yeniden istikrara kavuşur, insanların hayatları normale döner" dedi.

46 gün süren yoğun hava ve kara bombardımanının ardından birçok bölgede taş taş üstünde kalmazken, sivil binaların büyük çoğunluğu da kullanılamayacak durumda bulunuyor.

Bu arada, Esad askerleri ve Hizbullah birliklerinin, gece yarısı Kusayr'a girmesinin ardından çok sayıda kişiyi infaz ettiği iddia ediliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Terk etmek zorunda mı kaldılar?. Kalsalardı daha karpuz gelecekti, Nereye bu aceleyle? Anlamıyorum ki neden İslam'ın zaferi artık Müslümanlara bile ağır geliyor. Olur da farzı muhal İsrail güçleri Hizbullah askerlerini kusayr'den geri püskürtürse nasıl bir başlık atarsınız merak ediyorum. "Kahraman İsrail askerleri Hizbuşşeytan askerlerini darmadağın etti" bunun gibi bir başlık mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız