Putin "limuzinle" Baltık Denizi'ne daldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 1869'da batan Çar İkinci Aleksandr'a ait gemiyi keşfetmek için Baltık Denizi'nde dalış yaptı.

GİRİŞ 15.07.2013 22:27 GÜNCELLEME 16.07.2013 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Putin, dünyanın ilk "mini deniz altı limuzini" olarak adlandırılan beş kişilik C-Explorer-5 ile denizin 60 metre kadar altına indi. 12 dakikada enkaza ulaşılırken, geminin iç kısım ve silahlarının fazlaca zarar görmediği ifade ediliyor. 

Oleg adlı geminin enkazında arkeologlar incelemelerde bulunuyor. Oleg, St. Petersburg'un 180 kilometre batısında denizin dibinde bulunuyor.

Savaş uçağı kullanan, Sibirya kaplanı avlayan ve kutup ayıları üzerine bilimsel incelemelere katılan Putin daha öncede dalışlar yapmıştı.

Putin 2011 Ağustos ayında da Azov Denizi'nde dalış yapmış ve bölgeden tarihi eser parçaları çıkarmıştı. Daha sonra Kremlin basın bürosu, Putin'in alması için tarihi eser parçalarının daha önceden konduğunu itiraf etmişti.

Rusya lideri 2009'da da Mir-1 olarak adlandırılan mini denizaltı ile Baykal Gölü'nün dibine kadar dalmış ve oradan alınan parçaları incelemek üzere yüzeye çıkarmıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Mehmet Yenici 10 yıl önce Şikayet Et
    Denizler altında 60 mt.. Putin tam bir şovmen. Sürekli kendini reklam yapma peşinde. Daha önce bununla ilgili haberler çıkmıştı. Ajansları kullanıyorlar reklam olmak için.
    Cevapla
  • Sercan Aktepe 10 yıl önce Şikayet Et
    Rus holywood u. Ya ajanlık günlerinde yapamadıklarının acısını çıkarıyor, ya da geçmişte yaptıkları ile hasret gideriyor. Rus james bondu başkan olursa, holywood etkisi ile böyle olur.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    REALİST. O da bir şey mi,bizim ki Suriye'ye,Irak'a,Mısır'a dalmamak için kendini zor tutuyor.Bir de yüzde elliyi evlerinde zor tutuyor.Yoksa hep beraber dalacaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!