Papa'nın sağ kolu da eşcinsel çıktı

Eşcinsel lobi'ye karşı savaş açtığını ilan eden Papa'nın sağ kolu Ricca, önceki gün bankanın asansöründe genç bir erkek ile uygunsuz bir vaziyette yakalandı.

Papa'nın sağ kolu da eşcinsel çıktı
Papa'nın sağ kolu da eşcinsel çıktı
GİRİŞ 21.07.2013 08:14 GÜNCELLEME 21.07.2013 09:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kara para, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündemden düşmeyince Papa Francesco'nun Vatikan Bankası'nın yönetim kadrosuna atadığı Monsenyör Battista Ricca'nın asansörde genç bir erkekle uygunsuz halde görüldüğü öne sürüldü. Din adamının, eşcinsel olduğuna dair bilgiler İtalya'da büyük yankı uyandırdı.

Sübyancı rahipler skandallarının bir bir ortaya çıktığı Katoliklerin dini merkezi Vatikan, bu sefer eşcinsel monsenyör olayıyla çalkalanmaya başlandı. Papa Francesco, 4 ay önce ruhani liderliğe seçilmesinden bu yana Kutsal Makam'daki skandalların önüne geçebilmek için yeni kararlar alırken, İtalyan Espresso dergisinin ortaya attığı yeni iddia, buradaki olayların ardı arkasının kesilmeyeceğini ortaya koydu.

Geçen ay Papa Francesco tarafından Vatikan Bankası olarak da bilinen Din İşleri Enstitüsü'nün (IOR) üst yönetiminde 2011 yılından bu yana boş olan başrahiplik pozisyonuna geçici olarak atanan Monsenyör Battista Ricca'nın eşcinsel olduğu öne sürüldü.

EŞCİNSEL BARDA DAYAK YEMİŞ

Espresso dergisi, 57 yaşındaki Monsenyör Ricca hakkındaki iddialarını şöyle sıralıyor: "Ricca, 1999-2001 yılları arasında Uruguay'ın başkenti Montevideo'daki Vatikan Büyükelçiliği'nde görev yaptığı dönemde, eşcinsel sevgilisi İsviçreli asker Patrick Haari'yi yanına aldırdı ve ona maaş bağlanmasını sağladı. Monsenyör, 2001 yılında yine aynı kentte gittiği bir eşcinsel barda dayak yedi ve Vatikan elçiliğinde görevli din adamlarından kendisine yardım etmelerini istedi. Üst düzey din adamı Ricca yine aynı yıl bir asansörde, para karşılığı seks yapan genç bir erkekle uygunsuz halde basıldı."

Bu olayın ise, örtbas etmek isteyen Vatikan'ın baskısı üzerine İtalyan basınında yer bulmadığı belirtildi.

GAY LOBİSİ ENGELLEDİ

Papa, resmi görüşmelerden birinde Vatikan'da eşcinsel (gay) lobisi olduğu iddialarını kabul etmiş ve buna karşı savaşılması gerektiğinin altını çizmişti. Ne var ki eşcinsel Monsenyör Ricca skandalının da yıllardır bu lobi sayesinde büyük bir başarıyla gizlendiği söyleniyor.

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi ise, derginin bu iddialarının güvenilir olmadığını belirtti. Dergi, Vatikan'ın yüksek duvarları ardındaki bazı din adamlarının ise, bu suçlamalara maruz kalan Ricca'nın bir komploya kurban edilmek istendiğini düşündüğünü, bunun nedenini de kendisine sonsuz güven duyan Papa'nın onu önemli bir göreve atamış olmasına bağladıklarını da yazdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Ibrahim Tümüklü 10 yıl önce Şikayet Et
    bircogumuzun bilmedigi. peygamberimiz muhammed Mustafa s.a.v. efendimizin seytani dahi müslüman olmustu, hatta iblisi dahi islama davet ettiysede o red etti. ancak bircok seytan, ister iblisin evlatlarindan, ister cann"in (cinnilerin ilk babasi) evlatlarindan olsun, seytan olduktan sonra ebedi olarak birdaha müslüman olamiyacagini saniyorlar. halbuki isin aslinda ister seytan olsun, ister hristiyan, ister yahudi, ister budist.. hangi dinden olursa olsun islamiyeti secip müslüman olabilir, kelime-i sehadeti yahut kelime-i tevhidi diliyle söyleyip kalbiylede tasdik etmesi gerekir. bu sayede ebedi olan Cennete hak kazanmistir, rabbim bizleri imanli göc edenlerden eylesin insallah, bu konuda eminim abdurrahman büyükkörükcü(cebrail) gibi büyüklerimiz televizyon vasitasiyla bizleri daha iyi aydinlatacaktir diye düsünüyorum. hayirli günler
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman çıkmasında,. ne çıkarsa çıksın..(onlara göre)
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    ya ne çıkacaktı. efe mi ?
    Cevapla
  • AHMET UYAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Olacağı bu.. Cenabı hakk ve onun resulu.evleniniz ve çoğalınız diye boşuna emir vermemiştir.Bunlar güya evlenmezler,kadınları da aynı keza.sonra da işte böyle ahlaksızlıklar oluyor,şimdi bunlar İslamı en büyük tehlike ve cahil toplum dini olarak görüyorlar,kimin ne olduğu kabak gibi ortada.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 10 yıl önce Şikayet Et
    EŞ CİNSEL ÇIKSA NE YAZAR?. Bu papaz efendiler(!) eş cinselelrin nikahlarını kıymıyor mu...GAYYA kuyusu ne güne duruyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!