Rusya, Brezilya ile ittifak kurdu

Rusya, Suriye'de bulunan kimyasal silahların kontrol altına alınması sürecine Brezilya'yı da dahil etmek istiyor.

Rusya, Brezilya ile ittifak kurdu
Rusya, Brezilya ile ittifak kurdu
GİRİŞ 18.09.2013 20:03 GÜNCELLEME 18.09.2013 20:03

Tahliye takvimini ve resmi talebini diplomatik yollardan Brezilya'ya gönderen Rusya, Brezilya'nın Suriye'ye gözlemci göndererek süreci desteklemesini talep ediyor.

Konuyu doğrulayan ve Estado gazetesine açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Brezilya'nın Rusya tarafından hazırlanan Suriye planından haberdar edildiğini ve gözlemci sağlaması için destek talep edildiğini belirtti.

Kremlin'in son günlerde Suriye konusunda kendileriyle ittifak edecek ortak arayışı içine girdiğini söyleyen bakan yardımcısı, bu ülkelerden birinin Brezilya olduğunu ifade etti.

"Brezilya'nın barışçıl bir çözüm için sonuna kadar bizi destekleyeceğine dair kesin bir kanaatimiz oluştu." diyen Ryabkov, "Bu kanaatimizi Brezilyalı yetkililerle paylaştık ve karşılığında olumlu bir tepki aldık." şeklinde konuştu.

Brezilya'nın hem siyasi olarak hem de materyal desteğiyle sürece iştirak etmesini istediklerini belirten Rus diplomat, Brezilya'nın muhtemel bir Suriye barış konferansında yer almasını da istediklerini ifade etti.

Brezilya'nın Rusya, ABD ve Suriye ile iyi ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Ryabkov, Esed'in silahlardan arındırılması sürecinde anahtar bir rol üstlenebileceğine işaret etti.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı, daha önce Suriyw'ye askeri müdahaleye karşı olduğunu ve diyalog eksenli tüm çalışmalara destek vereceğini bildirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı