Rusya: Suriye'den yeni belgeler aldık

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Şam'ın banliyösü Gota'da kullanılan kimyasal silahlara dair Suriye yönetiminden yeni belgeler aldıklarını söyledi.

Rusya: Suriye'den yeni belgeler aldık
Rusya: Suriye'den yeni belgeler aldık
GİRİŞ 19.09.2013 22:10 GÜNCELLEME 19.09.2013 22:10

Şam ziyaretinin ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Ryabkov, Moskova'ya hareketinden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki temaslarını değerlendirdi.

Rusya ve ABD arasında kimyasal silahlarla ilgili yapılan anlaşmanın Suriye'deki krizi yumuşattığını savunan Ryabkov, şunları kaydetti:

'' Suriye ziyaretimiz olumlu geçti, görüşmelerden oldukça mutluyuz. Suriye yönetiminden Gota'da kullanılan kimyasal silahlara dair üç doküman teslim aldık. Bu dökümanların içinde, bölgede kullanılan silahtan etkilenenlerin tıbbi raporları, kan ve idrar tahlili sonuçları da var. Bu belgeleri daha yeni aldık, hepsi Arapça ve tercümeye ihtiyacı var. Belgeleri inceleyeceğiz. Başka taraflardan da konuyla ilgili bilgiler edindik.''

Suriye'de muhtemel bir savaş çıkması halinde bundan en çok Lübnan'ın ve iki ülke arasındaki ilişkilerin etkileneceğini dile getiren Ryabkov, Lübnan-Suriye sınırında olağan dışı bir durum olmadığını, trafiğin normal seyrinde devam ettiğini belirterek, Surye'deki krizde Rusya ve ABD arasındaki uzlaştırma çabalarının Lübnan'a olumlu yansımalarının bulunacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...