PJAK, İran askeri çatıştı: 1 asker öldü

PJAK ile İran askeri arasında çıkan çatışmada 1 askerin öldüğü 2 askerin de yaralandığı açıklandı.

PJAK, İran askeri çatıştı: 1 asker öldü
PJAK, İran askeri çatıştı: 1 asker öldü
GİRİŞ 01.11.2013 11:40 GÜNCELLEME 01.11.2013 14:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

PKK'nın İran kolu olarak bilinen PJAK ile İran askerleri arasında Türkiye sınırına yakın bölgede çıkan çatışmada bir İran askerinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda iki askerin de yaralandığı kaydedildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, İran topraklarına sızmaya çalışan PJAK üyesi bir grup ve İran Devrim Muhafızları arasında çıkan çatışmada bir askerin yaşamını yitirdiğini iki askerin de yaralandığını duyurdu.

Çatışmanın Türkiye sınırındaki Maku ilçesine bağlı Ağgel Boralan bölgesinde Çarşamba günü yaşandığı aktarıldı.

Haberde, İran topraklarına sızmaya çalışan PJAK üyelerinin kayıplar vererek bölgeden kaçtıkları ifade edildi. PJAK'ın kayıpları konusunda ayrıntı verilmedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    OSMANLI TORUNU DOSTUM. Türkiyenin Pkk belasından kurtulmak için başlattığı çözüm süreci doğru yada yanlıştı tartışılır.Lakin İranın buna sinirlenmesi-kudurması-Türkiyeye casuslar göndermesi(BİR ÇOĞU YAKALANDI)-süreci sabote etmesi... Türkiyenin Pkk belasından kurtulmaması için elinden geleni yapması-Türkiye muhalefetini kışkırtmaya kalkması SONRA AÇIKÇA SÜREÇTEN RAHATSIZ OLDUĞUNU RESMİ AĞIZDAN BEYAN ETMESİ. GERİ ÇEKİLMEMESİ İÇİN PKK'YI TAHRİK ETMESİ...gibi onlarca Pkk desteğini görünce sen ne düşünüyorsun? merak ettim.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif Bey. Saçmalamışsınız diyecem ama argo olacak! Terör örgütü her yerde terör örgütüdür. İllegal bir örgüttür. Hiç bir terör örgütünün de farklı bir ülkede rejim değiştirme gibi bir hakkı olamaz. Cevabını saldırdığı ülkeden alır. Peki Suriye ? derseniz eğer, oradaki durum farklı orada birbiriyle çatışan ikiye bölünmüş halktır. Milleti sırtından vuran çapulcu takımı değil. Pjak ya da PKK Kürt örgütü falan da değildir. Fransa'nın, Yunanistan'ın, Ermenistan'ın ve bütün Türkiye düşmanları devletlerin maşasıdır. PKK'nın ortaya çıkma nedeni tartışılır. Ancak son yıllarda gereksiz bir şekilde anarşistce düzenlediği saldırılar ile Kürt ile Türk'ü karşı karşıya getirmeye düşman etmeye çalışmıştır. Kürtlere hizmet gitmesini engellemiştir. O yüzden terör örgütleri hiç bir zaman haklı olamaz faydalı olamaz sempatiyle gösterilemez.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE SONUNA KADAR PJAK I DESTEKLEMELİDİR.... KÜRT ÖRGÜTÜ PJAK BİZE ŞİA MEZHEPÇİ İRAN DAN ÇOK DAHA YAKINDIR... PJAK LA OLAN MEZHEP BİRLİKTELİĞİMİZ DE BUNU DOĞRULUYOR... ( KUZU POSTUNA GİRMİŞ bir KURT olan İRAN ) ve oradaki diktatör MOLLALAR JEJİMİ YIKILIP İRAN A DA DEMOKRASİ GELMELİDİR... HADİ PJAK
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH DOĞRUDUR. Türkiyenin barış sürecini tasvip etmediklerini Pkk'nın Türkiyede çatışma ortamında kalması gerektiğini söylüyorlardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı