150 bin kişi aynı anda tavaf yapacak

Kâbe'de yapılan genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürürken yapılacak düzenlemede sadece hacı adaylarını değil umrecileri de rahatlatacak haberler geldi.

150 bin kişi aynı anda tavaf yapacak
150 bin kişi aynı anda tavaf yapacak
GİRİŞ 11.11.2013 13:37 GÜNCELLEME 11.11.2013 14:02

Buna göre Suudi Arabistan yönetimi, tavaf alanını genişletme çalışmalarını Ramazan ayından önce tamamlamayı planlıyor.

Bu yıl hac görevini yerine getirecek olanlar, genişletilmiş alanda tavaflarını daha rahat yapabilecek. Proje tamamlandığında 50 bin kapasiteli alanda 150 bin kişi aynı anda tavaf yapabilecek.

Projede, tavaf alanındaki dönüşümün yanı sıra Harem'in Misfalah ve Ecyad tarafından genişletilmesi, katların ikiden altıya çıkarılması ve Mescid-i Haram'ın meydanları etrafında 63 otel kulesinin inşa edilmesi yer alıyor.

Genişletme çalışmaları üç ana eksen içinde gerçekleştirilecek. İlkinde Harem'in genişlemesiyle namaz kılanların sayısı 1 milyona ulaşacak. İkincisi dış avlular, lavabolar, koridorlar, tüneller ve giriş-çıkışlar düzenlenecek.

Son olarak da klima, elektrik santralleri, su tesisleri gibi çalışmalar yenilenecek.

750 bin metrekarelik alanda yapılacak çalışmalar Harem'in avlularını da kapsayacak. Hacı ve umrecileri tavaf alanına taşıyacak yürüme bantları, avlularda gölge oluşturan sistemler de araştırması yapılan projeler arasında.

Öte yandan bu sevinci, dolandırıcıların yarım bırakmaması için ise dikkatli olmak gerekiyor.

Hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanı sıra, bazı seyahat acenteleri da yetkili olacak. Vatandaşların, duyurulacak bu acenteler dışında hiç bir şirkete itibar etmemesi gerekiyor.

Kutsal topraklara gidecek 70 bini aşkın vatandaşımızın yüzde 60'ı Diyanet işleri Başkanlığı'nın organizasyonuna dahil olacak. Kalan yüzde 40'ı ise TÜRSAB'a bağlı, yetkilendirilmiş seyahat acenteleri tarafından Hacca götürülecek.

Yetkili seyahat acenteleri Çarşamba gününden itibaren TÜRSAB'ın internet sitesinde duyurulacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi