PKK'ya ihtiyacımız yok! 45 bin militanımız var

PYD'den şaşırtan çıkış. YPG sözcüsü, '45 bin militanımız var, PKK'ya ihtiyacımız yok' dedi.

PKK'ya ihtiyacımız yok! 45 bin militanımız var
PKK'ya ihtiyacımız yok! 45 bin militanımız var
GİRİŞ 11.11.2013 14:47 GÜNCELLEME 11.11.2013 16:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sözcüsü Redur Xelil, kendilerini savunmak için 45 bin militanlarının bulunduğunu iddia ederek, PKK ve PJAK'ın silahlı güçlerine ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Almanya'da yayımlanan 'Junge Welt' gazetesine konuşan PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) silahlı gücü YPG'nin sözcüsü Redur Xelil, kendi kendilerini savunmak için yeteri kadar militanlarının bulunduğunu söyledi. PKK militanlarının savaşmak için Suriye'ye geldiği yönündeki iddiaları da reddeden Xelil, silahlı güçlerini 45 günlük bir eğitimden geçirdiklerini ve PKK ile PJAK'nın silahlı güçlerine ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Kendi topraklarını korumak için mücadele ettiklerini ve Esad rejimi ile ilişkilerinin olmadığını kaydeden Redur Xalil, 45 bin militanlarının olduğunu iddia etti. Militanların arasında Arap, Asuri ve Türkmenlerin de yer aldığını belirten Xelil, silahlı güçlerinin yüzde 35'inin bunlardan oluştuğunu anlattı.

YAŞLI KADINLAR SİLAHLI NÖBET TUTUYOR

PYD'nin silahlı gücü olan YPG ile El Nusra grupları arasında çatışmalar Rojava diye adlandırılan Suriye'nin Kürt bölgelerinde devam ederken, bazı Kürt yerleşim birimlerinde yaşı ilerlemiş kadınların bile silah kuşanıp nöbet tuttukları belirtildi. Kadınların silah kuşanarak nöbet tutması ile ilgili görüntü ve fotoğraflar Kürt medyasında geniş yer bulurken, bazı kesimler kadınların bu görüntülerine tepki gösterdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas bunlarin hepsi ilerde basimiza beladir.. Pkk suan cözüm süreci altinda iyi palazlaniyor gücleniyor..Bunlarda suriyedeki bosluktan iyi faydalaniyor yakinda bagimsizlik ilani yaparlarsa sasirmayin.Birde bu sebeklerin basini türkiyeye getirmisti bizim hukumetimiz.Off off.
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    dünya neyi takdir ediyormuş. açıkla bilelim...
    Cevapla
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    gezizekalılar. birkaç ne idügü belli olmayan kişilerin laflarıylada hükümete sallıyorsunuz ya .dünya takdir ediyor bizdeki gezizekalılar kınıyor..
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    insanlığın yüz karaları..Allahın gazabına uğrayın... insanlığımız olmasaydı Allaha inancımız olmasaydı hayat bir sınav olmasaydı Allaha yemin olsun hepimiz dağlarda olur bunların kökünü kazırdık..
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Ha PKK, ha PYD. İkisi de zalim değil mi sanki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı