Suriye'de katliam durmak bilmiyor

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 56 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de katliam durmak bilmiyor
Suriye'de katliam durmak bilmiyor
GİRİŞ 26.11.2013 01:37 GÜNCELLEME 26.11.2013 04:35

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının bulunduğu bölgelere roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 11, Halep'te 7, Dera'da 5, Rakka'da 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Humus'ta 1 olmak üzere toplam 56 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölenler arasında 14 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu ifade edildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Duma, Haresta, Berze, Yermuk, Dareyya, Muaddamiye banliyöleri ve Kalemun ile Doğu Guta bölgesine ağır silahlarla saldırdığı kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin Doğu Guta bölgesinde rejim güçlerinin denetimindeki bazı kontrol noktalarını ele geçirdiği bildirilen açıklamada, Esed güçlerinin Kasyon Dağı'ndan muhaliflerin kontrolündeki bölgelere topçu ateşi başlattığı aktarıldı.

ÖSO'nun Humus'ta bir kontrol noktasına saldırarak çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiği belirtilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının kentte muhaliflerin kontrolündeki mahalle ve semtleri bombaladığı da ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri