Satın aldığı iPad Air ikinci el çıktı

Kanada'da bir kişi, bir elektronik mağazasından satın aldığı iPad Air tabletin daha önce kullanıldığını görünce şoke oldu.

Satın aldığı iPad Air ikinci el çıktı
Satın aldığı iPad Air ikinci el çıktı
GİRİŞ 03.12.2013 09:30 GÜNCELLEME 03.12.2013 09:30

Ontario eyaletinde yaşayan Robin Crowley, “Kara Cuma” olarak adlandırılan ve mağazaların fiyatlarda büyük indirimler yaptığı geçtiğimiz Cuma günü, elektronik ürünler satan bir mağazadan kapalı bir ambalaj içinde iPad Air satın aldı. Eve gelip paketi açan ve tableti çalıştıran Crowley, “sıfır” olarak satılan tabletin içinde, daha önceki kullanıcıya ait yüzlerce fotoğraf, 200'den fazla kişinin telefon numarası, önceki kullanıcının kişisel notları ve daha önceden yüklenmiş uygulamalar buldu.

Kişisel bir araştırma yapan Crowley, tabletin önceki sahibinin ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın olduğunu tespit etti. Tabletin hafızasındaki kişisel bilgilerin yanlış ellere düşmesi halinde tehlikeli olacağını belirten Crowley, “Eğer önceki sahibinin yerinde olsaydım, çok endişelenirdim,” dedi. Robin Crowley, tableti satın aldığı mağazaya iade etti. Mağaza yetkilileri, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor