Mısır'daki oyun şimdi Bangladeş'te!

Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idamı, ülkeyi bir anda karıştırdı. Mısır'da Mursi yanlılarına olduğu gibi, Bangladeş'te de Cameati İslami'ye karşı büyük bir oyun oynanıyor..

Mısır'daki oyun şimdi Bangladeş'te!
Mısır'daki oyun şimdi Bangladeş'te!
GİRİŞ 13.12.2013 18:43 GÜNCELLEME 13.12.2013 18:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idamı, ülkeyi bir anda karıştırdı. Şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Molla'nın idamının ardın dan ülke genelinde onbinlerce Cemaati İslami üyesi sokaklara dökülerek, gösteriler düzenledi, idamı protesto etti.

HÜKÜMETTEN YALAN ÜSTÜNE YALAN

Bangladeş'te Şeyh Hasina Başbakanlığındaki hükümete yakın televizyon ve gazeteler, gösterilerin şiddete dönüştüğünü ve Cemaati İslami taraftarlarının ülke genelinde, 5 kişiyi öldürüp, 150 araç yaktığını çok sayıda binayı da ateşe verdiğini iddia etti.

Bangladeş basının gün boyu yayınladığı şiddet haberlerine Cemaati İslami Partisinden yalanlama geldi. Cemaati İslami, Bangladeş'te hükümete bağlı olmayan hiç bir yayın orgınının bulunmadığını ve bütün haberlerin taraflı bir şekilde yapıldığını duyurdu.

POLİS YAKTI, CEMAATİ MÜSLİM'Ü SUÇLADI

Cemaati İslami'nin verdiği bilgilere göre ülke genelinde yakılan araçları polis güçleri ve onlara yakın gruplar bilerek ateşe verdi. Cemaati İslami taraftarlarının gösteriler düzenlediği meydanlara barikat amacıyla park edilen araçların bizzat hükümet güçleri tarafından yakıldığını iddia etti.

SİLAHSIZ GÖSTERİCİLER ÖLDÜRÜLDÜ

Örgüt ayrıca ölü sayısıyla ilgili de bilgiler verdi. Dün geceden bu yana ülke genelinde 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran Cemaati İslami Hareketi, ölenlerin 9'unun idamı protesto eden silahsız göstericiler olduğunu, 1 kişinin ise polis olduğunu belirtti.

Ayrıca ülke genelinde 100'den fazla Cemaati İslami üyesinin tutuklandığı, Abdülkadir Molla'nın akrabalarının ise dün gece 2 saat göz altında tutulduktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

BÜTÜN KENTLERDE CENAZE NAMAZI!

Bangladeş'te hemen hemen bütün kentlerde Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla için cenaze namazı kılındı. Molla'nın sabaha karşı defnedilmesinin ardından da yaklaşık 500 kişi saf tutarak cenaze namazını kıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ NASIL MÜSLÜMANIZ. Dünyada değ,iş,k coğrafyada din kardeşlerimiz zulüm altında inlerken bizler nefsani ve hislerimizle hala davranıyorsak nasıl müslümanız.Bu acılar bizi uyandırmayacakmı.Ülkemizde olanları ne çabuk unuttuk,gelecekte tekrar aynı sıkıntıların yaşanmaması için niçün ciddi ve köklü tedbirler alınmıyor.Müslüman aynı yerden üç defa ısırılmaz diyen efendimize bu şekildemi layık olacağız.Ciddi ve acilen nefis muhasebesi yapmalıyız.İİT neden islam ülkeleri arassında bu olayları önlemede yetersizdir.,islam adına deyüpte kardeş kanı dökmek nası yaradanın askeri olunuyor.Bu acıların ortağı olmamak için çoook çalışmalı,birbirimizi dinlemeli ve konuşarak çözmeliyiz.
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara karşı tek cephe, tek kadro, dünyanın her yerinde aynı oyunları sergiliyor.. Birileri, tek vazifeleri olan '' Müslümanlara dünyanın hiç bir yerinde nefes aldırmamak'' tan hareketle, aynı senaryoyu her Müslüman ülkeye bulundukları derece itibariyle uyguluyor, uygulatıyor. Afganistanlıların, Pakistanlılar hakkında söylediklerini, tarihi akışlarını, savaşlarını ve komşuları hakkında söylediklerini, kullandıkları atasözlerini, din karşıtı terimleri vs. duyunca, kendimi bir an için 1940-1990 Türkiye'sinde sandım. Bu kadar benzerlik, manipülasyonun ancak tek elden çıkması halinde mümkün olabilir. Aynı şey, bütün Müslüman ülkelerin ve halklarının başından geçmiş, aynı laikçi takıntılar, islam düşmanlığı, ,ilerici ve laik geçinenlerin içkiye ve kadına alıştırmalar, İslam ve Müslümanlar hakkındaki hemfikirlikleri ancak tek elden çıkarsa bu kadar benzerlik gösterebilir.
    Cevapla
  • hakan er 10 yıl önce Şikayet Et
    yanınıza kar kalmıyacak. ALLAH yapılapınları görüyor bu dünya size kalmıyacak ebedi dünya varken bu dünyaya tamahkar olan günahkarlar göreceksiniz
    Cevapla
  • serdar onurlu 10 yıl önce Şikayet Et
    dış müdahale için içerde ortam hazırlanıyor. bunca yılın ardından neden adamları asası tuttu acaba bunların..sebep ne? ne gere vardı..bunca yıl besledini de ağır mı geldi..şimdi ölecekleri düşünemediniz sanki..gerçi amaç birilerinin ölmesi ve dış müdahaleye ortam hazırlanması..bengladeşin sonu yakındır
    Cevapla
  • mustafa erdem 10 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı Cennet Olsun. Abdulkadir Molla bizler için şehit oldu biz ne yapıyoruz hiç rahmetli erbakan çok severdi cemaati islamı, müslüman kardeşleri allah hepsinden razı olsun onlar yıldız idiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!