Bangladeş'te siyasi kriz derinleşiyor

Muhaliflerin ülke çapında başlattığı yolları ulaşıma kapatma eylemlerinde çıkan çatışmalarda, çok sayıda kişi yaralandı.

Bangladeş'te siyasi kriz derinleşiyor
Bangladeş'te siyasi kriz derinleşiyor
GİRİŞ 23.12.2013 22:20 GÜNCELLEME 23.12.2013 22:20

Sylhet kentinde gösterilerde polis, Bangladeş Milliyetçi Partisi (BMP), Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi (BCİP) ve BCİP'nin öğrenci kanadı olan Çatra Şibir örgütüne mensup 20 eylemciyi, Dinajpur bölgesinde de 33 Çatra Şibir eylemcisini gözaltına aldı.

BANGLADEŞ'TE ŞİDDET EYLEMLERİ

Muhalefet yanlıları, başkent Dakka da dahil olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerinde yollara barikatlar kurarak ulaşımı engelleme eylemlerini sürdürdü. Eylemler sırasında Dakka'nın çeşitli bölgelerinde polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı, bombalı saldırılar düzenlendi. Dakka'daki çatışmalar özellikle, Gazipur, Mymensingh, Jhenidah ve Natore bölgelerinde yoğunlaşırken, sadece Jhenidah bölgesinde 4'ü polis olmak üzere en az 18 kişi yaralandı. Dakka'daki mahkeme binasına 2, Dakka Üniversitesine de en az 7 bombalı saldırı düzenlendi ancak bu saldırılarda ölen veya yaralanan olmadı.

Eylemcilerin, Sirajganj bölgesinin çeşitli kesimlerinde dün gece ve bu sabah 10 kamyonu ateşe verdiğini belirten polis yetkilileri, Dakka-Bogora ana yolunun çeşitli kesimlerinde sebze, büyükbaş hayvan ve gübre yüklü kamyonların eylemciler tarafından yakıldığını kaydetti.

Bangladeş Milliyetçi Partisinin (BMP) öncülüğündeki 18 partiden oluşan muhalefet ittifakının, 26 Kasım'dan itibaren başlattıkları beşinci yolları ulaşıma kapatma eylemi, üçüncü gününe girdi. Muhalefetin, 5 Ocak 2014'te yapılacağı ilan edilen genel seçimin ertelenmesi ve seçime yeni oluşturulacak, hiçbir partiye bağlı olmayan bağımsız bir hükümetin kontrolünde gidilmesi talebiyle düzenlediği 83 saatlik son eylem önceki gün başlamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?