Suriye Türkmenleri üçlü kıskaçta

Suriye'deki Türkmenler birçok bölgesinde savunmasız ve çaresiz durumda.

Suriye Türkmenleri üçlü kıskaçta
Suriye Türkmenleri üçlü kıskaçta
GİRİŞ 07.02.2014 11:48 GÜNCELLEME 07.02.2014 15:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Mahmut Çildir,  Suriye Türkmenlerinin, "Türk" kimliği sebebiyle Esed rejimleri tarafından yıllardır mimlendiğini belirtti.

Her zaman ülkenin toprak bütünlüğün savunduklarını belirten Çildir, devrim süresince muhalefetle birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Türkmenlerin, iç savaşın başlamasıyla Esed'in hedefine maruz kaldığını ifade eden Çildir, şöyle konuştu:

TÜRKMENLER ESED'TEN SONRA IŞİD VE PYD'NİN HEDEFİNDE

'' Suriye Türkmenleri; Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Esed'in kıskacında. Türkmen köyleri Esed'den sonra IŞİD'in de hedefinde. Geçtiğimiz günlerde Halep kentinin Çobanbey kasabası IŞİD tarafından işgal edildi. Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesi hem Esed hem de IŞİD'in tehdidi altında. Türkmenler, Rakka'da bir yıla yakın süredir önce Esed rejimi, sonra PYD ile şimdi de IŞİD ile savaşıyor. Bu bölgelerde bulunan Türkmenler göçe zorlanıyor veya öldürülüyor.''

Şam'ın Hacerul Esvet bölgesindeki Türkmenlerin aylardır Esed kuşatması altında yaşadığını anlatan Çildir, orada yaşayan insanların açlıktan öldüğünü, Humus'ta da Esed güçleri ile Hizbullah'ın son zamanlarda Türkmenlere yönelik katliamlarını arttırdığını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURUYORUZ"

Türkmenlerin Suriye'nin birçok bölgesinde savunmasız ve çaresiz olduğunun altını çizen Çildir, ''Türkiye hükümeti ve halkı bu konuda bize insani yardımlarını esirgemiyor. Türkmenler, bu yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ancak PYD, IŞİD ve Esed'in kıskacında olan Türkmen bölgeleri dağılıyor, dağıtılıyor. Selçuklu ve Osmanlı mirası olan Suriye Türkmenlerinin yok olmaması için acil desteğe ihtiyacımız var'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Lan kardeşim suriyeye harb ilan etmeden vurmamız lazım diyorum !. bir gece uçaklarımız kalkacak bütün hava kuvvetlerini tahrib edecek !
    Cevapla
  • Hüseyin Uzun 10 yıl önce Şikayet Et
    Hemen silah ve adam gönderilmeli. TIR ları durduran savcılarıda oraya IŞID ın kampına gönderelim.
    Cevapla
  • oğuz g 10 yıl önce Şikayet Et
    hoba. doğudaki işid pyd pkk yanlılarıyla bunları yer değiştireceksin Türkleri hep bölmüş parçalamışlar her yerde eziyet çekiyoruz ama hep biz suçlanıyoruz. Türküm bile diyemiyoruz Türkler eziyet çekiyor diyemiyoruz hemen ırkçı damgası yiyoruz siz böyle oldukça daha çok acı çekecek bu dünya.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    BU İNSANLAR BİZİM CANIMIZ KANIMIZ !. Türkmen kardeşlerimize yardım etmemizi engelleyen paralel devlet mensuplarının alayının ipi pazara çıktı ! ALLAH işte milleti gazeten ile televizyonun -bursun ile kandırırsan zelil oğlu zelil olursun , bu daha dünyada ki rezilliğiniz ,bakalım ahiret faslı nasıl geçecek umarım perişan olur yerle yeksan olursunuz AMİN..
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    MİT ORADAKİ NUSAYRİLERDEN VE TÜRKMENLERDEN SURİYE İÇİN ÖZEL AJANLAR AYARLAMALIDIR... mit in suriye kanadı teyakkuz haline geçmeli ve son sistem güçlendirilmelidir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance