Bu yıl Rusya'da G8 Zirvesi olmayacak!

İngiltere Başbakanı Cameron, bu yıl Rusya'da G8 Zirvesi yapılmayacağını belirtti.

Bu yıl Rusya'da G8 Zirvesi olmayacak!
Bu yıl Rusya'da G8 Zirvesi olmayacak!
GİRİŞ 24.03.2014 19:05 GÜNCELLEME 24.03.2014 19:05

Nükleer Güvenlik Zirvesi (NSS) için Lahey'de bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu yıl Rusya'da G8 Zirvesi olmayacak. Bu kesinlikle açık" dedi.

NSS toplantısının ilk oturumunun sona ermesinin ardından bir araya gelmesi öngörülen G7 ülkelerinin liderlerinin gündem maddesini, Rusya'nın G8'den çıkarılıp çıkarılmayacağı oluşturacak.

Gerek ABD Başkanı Barack Obama'nın gerekse İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Kırım'da takındığı tavır nedeniyle Rusya'ya "bedel ödetilmesinden yana" tavır takınması, bu ülkenin G8 içindeki yerinin iyice tehlikeye girdiğinin göstergesi olarak algılanıyor.

Acilen toplanmasına karar verilen G7, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşuyor. Rusya'nın bu gruba eklenmesiyle oluşan G8'in bu yıl haziranda Soçi'de yapılması öngörülen zirvesine yönelik hazırlıklar geçtiğimiz haftalarda askıya alınmıştı.

G8'in mevcut formatında devam edip etmeyeceğinin tartışılacağı G7 toplantısından, "Rusya'nın G8'den atılması" kararı çıkması halinde bunun Moskova'nın izolasyonunu derinleştirici etki yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrupa Birliği liderleri de geçen hafta Brüksel'de yaptıkları zirvede aldıkları kararla haziranda yine Soçi'de yapılması öngörülen AB-Rusya Zirvesi'ni iptal etmişlerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması