İngiltere sigarayı tek tip yapıyor

İngiltere Sağlık Bakanlığı, tütün ürünlerinin paketlerinde marka isminin yer almayacağını duyurdu.

İngiltere sigarayı tek tip yapıyor
İngiltere sigarayı tek tip yapıyor
GİRİŞ 05.04.2014 09:27 GÜNCELLEME 05.04.2014 09:27

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, önerilen yeni uygulamayla halkın sağlığını iyileştirilmesi ve çocukların sigara kullanımından uzaklaştırılması hedefleniyor.

Toplum sağlığından sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Jane Ellison, tütün üreticisi firmalarla sigara paketleri üzerine marka koyulmaması, ürünlerin sade paketlerde satışa sunulması için görüşmeyi planladıklarını belirtti.

Ellison, önerilen tek tip paket planını uygulamaya geçmeden önce görüşlerin alınması için istişarelerin devam ettiğini belirterek, önerinin bir yıl içerisinde yasalaşmasını beklediklerini kaydetti.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, piyasadaki mevcut sigara paketlerinin gençlerin ilgisini çekmede büyük rol oynadığına dikkati çekiyor. Yeni uygulamayla paketlerin üzerinde sağlık uyarıları bulundurulması planlanıyor. Uygulamanın bir yıl içinde yasalaşması bekleniyor

Tek tip sigara paketi uygulaması ilk olarak 2012 yılında Avustralya'da yürürlüğe girmişti.

Tütün ürünleri kullanımı sebebiyle her yıl 6 milyon kişi hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü, bu rakamın 2030 yılında 8 milyonu aşabileceğini belirtiyor. Birleşik Krallık genelinde yılda 200 binden fazla 11-15 yaş arası çocuk sigara kullanımına başlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar