Nikaragua'dai kırmızı alarm!

Nikaragua'da bugün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde bir kişinin öldüğü, yaralı sayısının 200'e yükseldiği bildirildi.

Nikaragua'dai kırmızı alarm!
Nikaragua'dai kırmızı alarm!
GİRİŞ 11.04.2014 22:45 GÜNCELLEME 14.04.2014 00:32

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, depremde hayatını kaybeden kişinin kalp krizi geçiren 23 yaşındaki bir kadın olduğunu söyledi. Ortega, artçı şokların tüm halk için hayati tehlike oluşturması nedeniyle alarm seviyesini en yüksek derece olan kırmızıya yükselttiğini duyurdu.

Hükümet yetkilileri, Managua'nın 50 kilometre kadar kuzeybatısındaki Nagarote kasabası ve çevre bölgelerdeki 800 evin deprem nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Depremin ardından ülke çok sayıda artçı şokla sarsılırken, başkentte toprak kayması riski bulunan bölgelerden 115 kişi tahliye edildi. Ayrıca Managua ile Leon kentinde okullar tatil edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Nikaragua'nın Larreynaga kentinin 18 kilometre güneydoğusu olduğunu duyurmuştu.

Yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, depremde 25 kişinin yaralandığı, 100'den fazla ev ve iş yerinde hasar meydana geldiği ayrıca oluşan heyelanlar sonucu yolların kapandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?