Geliştirdiği füze ile dünyayı ayağa kaldırdı

Nükleer denemeleriyle dünyanın tepkisini çeken Kuzey Kore'nin şimdi de Rus yapımı Kh-35 kruz füzesi benzeri bir füze geliştirdi.

Geliştirdiği füze ile dünyayı ayağa kaldırdı
Geliştirdiği füze ile dünyayı ayağa kaldırdı
GİRİŞ 18.06.2014 19:56 GÜNCELLEME 18.06.2014 19:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkezi ABD'de bulunan "38 North" internet sayfasının Kuzey Kore'ye ait bir propaganda filminde yer alan, Rus yapımı Kh-35 kruz füzesinin benzeri bir füzenin görüntülerini yayımlaması üzerine bu ülkenin kruz füzesi geliştirdiği iddiası dün Batı basınında geniş yer almıştı.

Dünyaca tanınmış Kuzey Kore uzmanlarından Uluslararası Kriz Grubu adlı sivil toplum kuruluşu bünyesindeki Kuzeydoğu Asya Projesi Direktör Yardımcısı Daniel Pinkston, söz konusu iddiayı AA'ya değerlendirdi.

İddianın ilk kez Güney Kore'de çıkan Chosun Ibo gazetesinde bir hafta önce ortaya atıldığını belirten Pinkston, 38 North'un internet sayfasında bu hafta içinde yayımlanan görüntülerin ardındansa bu iddianın Batı basınında yer bulduğunu kaydetti.

Bu yönde ortaya atılan tüm iddialara karşın filmde Kuzey Kore'nin bu tip bir füzeye sahip olduğuna ilişkin belirgin bir işaret bulunmadığını ifade eden Pinkston, "Videoda Kuzey Kore'nin Kh-35 benzeri füzelere sahip olduğunu doğrulayan hiçbir şey yok" dedi.

Kruz füzelerinin alçak irtifadan uçmaları nedeniyle durdurulması zor füzeler olduğuna dikkati çeken Pinkston, bu füzelerin, Kuzey Kore'nin denizde seyreden gemileri vurmak için kullanabileceği yeni bir silah olması nedeniyle bu ülke açısından önem taşıdığını vurguladı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'u, tamamen kadınlardan oluşan bir topçu birliği de dahil olmak üzere, çeşitli mekanlarda gülerken gösteren montajlanmış görüntülerden oluşan 50 dakikalık propaganda filminde, Kh-35 benzeri füzelerin sadece bir an gözüktüğüne işaret eden Pinkston, "Yeni geliştirdikleri bir silahla gösteriş yapmak istiyorlarsa niçin filmin sonunda sadece bir anlığına yer veriyorlar" diye konuştu.

Kuzey Kore'nin, bir mesajı vermek hatta tarihi yeni baştan yazmak amacıyla "görüntüleri tahrif etme konusunda sabıkalı bir ülke olduğunun akılda tutulması gerektiğini" belirten Pinkston, kruz füzesine ilişkin görüntülerin de bu ülkenin, insanları bu füzelere sahip olduğu konusunda ikna etmeye yönelik bir yanıltma girişimi olarak filme eklenmiş olabileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki güçlü bir ordu olabilmenin yolu. Batı zırvasından geçmiyormuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı