Libya'da ateşkes anlaşması

Libya'nın Uluslararası Trablus Havalimanı yakınlarında yaşanan çatışmalarla ilgili ön ateşkes anlaşması sağlandığı bildirildi.

Libya'da ateşkes anlaşması
Libya'da ateşkes anlaşması
GİRİŞ 18.07.2014 05:48 GÜNCELLEME 18.07.2014 05:55

Libya ordusuna bağlı "Libya kalkanı" güçleri sözcüsü Ahmed Hediye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trablus havalimanı çevresinde yaşanan çatışmalarla ilgili ön ateşkes anlaşması sağlandığını belirtti.

Hediye, anlaşmanın, Trablus'un önde gelen şahsiyetleri ile yerel yönetim meclislerinin aracılık yapması sonucunda sağlandığını ifade etti.

Sözcü Hediye, anlaşmanın, çatışan tarafların havaalanı çevresinden çekilmesinin ardından havaalanının ülkenin kuzeybatısında bulunan Cado kentindeki bir tugaya verilmesini öngördüğünü kaydetti.

Bu arada, havalimanını kontrol altında tutan El-Ka'Ka ve Es-Sevaik silahlı gruplarına yakınlığıyla bilinen El-Kımme (Zirve) Partisi Genel Başkanı Abdullah Nakir de anlaşmayı doğruladı.

Nakir, Trablus kentinin önde gelenlerinin arabuluculuğuyla Zintan beldesi ve Misrata kenti önderleri arasında gerçekleşen toplantıların, çatışmaların Ramazan Bayramı sonrasına kadar durdurulması anlaşmasıyla sonuçlandığını dile getirdi.

Nakir, "Biz bu ateşkes anlaşmasına temkinli yaklaşıyoruz, çünkü görüşmeler silah sahipleri ve sahada çatışanlarla değil kent ve belde önderleriyle yapıldı" dedi.

Uluslararası Trablus Havalimanı yakınlarında, geçen hafta orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile El-Ka'Ka ve Es-Sevaik silahlı grupları arasında çıkan çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor