Viyana'da onbinler İsrail'i kınadı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Viyana'da onbinler İsrail'i kınadı
Viyana'da onbinler İsrail'i kınadı
GİRİŞ 20.07.2014 23:26 GÜNCELLEME 20.07.2014 23:26

Avusturya İslam Federasyonu ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya başkanlığı tarafından organize edilen eyleme Türk, Arap, Boşnak ve Almanlardan oluşan yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Westbanhof'ta toplanan göstericiler, "Çocuk katili İsrail" ve "Kahrolsun İsrail" diye slogan attı.

"Bebek cinayetleri dursun", "Filistin'e özgürlük", "Hitler'in size yaptığını yapmaktan vazgeçin", "Gazze'de anne ve bebekler ölmesin" ve "İsrail terör devletidir" yazılı dövizlerle yaklaşık 5 kilometre yürüyen göstericiler, Heldenplatz Meydanı'nda toplandı.

Burada bir konuşma yapan Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Turhan, mübarek Ramazan ayında iftarları ve sahurları acıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gazze'de Sabra ve Şatilla katliamlarını aratmayacak günler yaşandığını ifade eden Turhan, yüzlerce masum insanın dünya insanlarının gözleri önünde öldürüldüğünü ve buna herkesin seyirci kaldığını bildirdi.

Turhan, Gazze'de yaşanan drama seyirci kalan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin saldırıların durdurulması için adım atması çağrısında bulundu.

UETD Avusturya Başkanı Abdurrahman Karayazılı da 1948 yılından bu yana Filistin'de katliamlar yaşandığını ve insanların evlerinden, topraklarından ve ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda bırakıldığını vurguladı.

Filistinlilerin kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamaktan başka hiçbir amaçları olmadığını belirten Karayazılı, İsrail'in katliamlarının durdurulması gerektiğini ifade etti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır" sözlerini eleştiren Karayazılı, hükümetin İsrail katliamlarına seyirci kalmamasını istedi.

Konuşmaların ardından göstericiler olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor