Batan feribotun sahibi ölü bulundu

Güney Kore'de nisan ayında 300 kişinin yaşamına mal olan feribot faciasıyla ilgili aranan işletmeci firmanın sahibinin cesedi bulundu.

Batan feribotun sahibi ölü bulundu
Batan feribotun sahibi ölü bulundu
GİRİŞ 22.07.2014 11:06 GÜNCELLEME 22.07.2014 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polis DNA testleri sonucunda, 12 Haziran'da "çürümüş halde bulunan cesedin" iş adamı Yoo Byung-un'a ait olduğunu açıkladı. Milyarder iş adamı, feribotun batmasından kısa bir süre sonra kayıplara karışmış ve Güney Kore polisi geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatmıştı.
 
İşadamı Yoo, gemi faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, "cezai ihmal" suçundan sorgulanmak üzere aranıyordu.
 
Güney Koreli 73 yaşındaki Yoo, batan feribotun işletmeci firması Chonghaejin Marine'in sahibi olduğu ailenin başındaydı. 300'den fazla kişi öldü Jindo Adası'nda batan feribotta çoğu çocuk 300'den fazla kişi öldü. İşletmeci aile fertlerinin çoğu olayla ilgili ihmal suçlamasından gözaltına alınmıştı.
 
Yoo'nun Paris'te yaşayan kızı Güney Kore'nin Fransa'ya yaptığı iade talebine karşı yasal mücadele verirken, büyük oğlu ise hala aranıyor.
 

YORUMLAR 1
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    güneyin de kuzeydan farkı yok. aileye mensup herkesi linç etmeye çalışıyorlar. olmadı eskiden olduğu gibi yedi kat sülasindeki erkekleri öldürüp kızları hükümet kölesi yapın. Olay trajik ama suçsuz insanların peşine düşülmesi insan hakları açısından vahim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?