El-Kassam'dan İsrail'e füzeli saldırı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine "R160" tipi füzeyle saldırı düzenlendiğini açıkladı

El-Kassam'dan İsrail'e füzeli saldırı
El-Kassam'dan İsrail'e füzeli saldırı
GİRİŞ 25.07.2014 01:22 GÜNCELLEME 25.07.2014 05:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine "R160" tipi füzeyle saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İsrail, 10 bin ton patlayıcı kullandı

İsrail'in Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda yaklaşık 10 bin ton patlayıcı kullandığı bildirildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı'na bağlı Patlayıcı Mühendisliği Polisi Müdür Yardımcısı Cihad Ebu Murad, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne yaklaşık 10 bin ton patlayıcı attı" ifadesini kullandı.

Ebu Murad, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının aynı şiddetle devam ettiğini, karadan saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan beri ise sınır bölgelerine daha yoğun topçu ateşi açıldığını kaydetti. 

İsrail'in Gazze'ye şimdiye kadar 6 binin üstünde top atışı yaptığını ve yıkım gücü yüksek top mermileri kullandığını ifade eden Ebu Murad, son dönemde İsrail'in Gazze Şeridi'nin doğusundaki mahallelere yoğun gaz bombası attığını, sadece bunun bile astım hastaları için risk teşkil ettiğini bildirdi.

İsrail ordusunun, evlerde yangın çıkarmak ve bombalanacak yerleri işaretlemek amacıyla sınırlı miktarda fosfor bombası kullandığını kaydeden Ebu Murad, İsrail'in Gazze sahilindeki sivil hedefleri yıkım gücü yüksek top mermileriyle vurduğunu belirtti.

İsrail ordusu çivi bombası kullandı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında uluslararası hukukta yasak olan çivi bombası (Flechette) kullandığını savunan Ebu Murad, her saldırının ardından görülen "dehşet verici" yaralanmalara söz konusu bombaların yol açtığını aktardı.

Canlı kalkan olarak kullanıyorlar

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Gazze'deki son saldırısında Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir okulu hedef almasına ilişkin, Hamas'ı sivillerin okuldan ayrılmasını engellemek, altyapı ve uluslararası binaları canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonun başladığı günden bu yana, Hamas'a ait 31 tünel bulunduğu, bunlardan 11'inin imha edildiği kaydedildi.

İsrail askerlerinin dün, Gazze'deki füze rampaları ve gözetleme kulelerinden oluşan 90 noktayı hedef aldığına yer verilen açıklamada, el-Vefa Hastanesi'nden atılan güdümlü roketlerle 4 İsrail askerinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, İsrail'in Beyt Hanun'da BM'ye ait bir okulun da bulunduğu alanı vurduğu ancak Hamas'ın sivillerin okuldan ayrılmasını engellediği, altyapı ve uluslararası binaları canlı kalkan olarak kullandığı öne sürüldü. Ayrıca, İsrail ordusunun söz konusu saldırıyı halen gözden geçirdiği belirtildi.

YORUMLAR 2
  • ömer faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    BU İŞTE Bİ YANLIŞLIK MI VAR. bu kadar işe yaramaz füze alacaklarına aynı sayıda tanksavar alsalardı kara savaşında israili bitirirlerdi bence. füzeyle vurulan tek israilli yok.
    Cevapla
  • Samil Bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin abarttığı füzelere bakın.. Sadece birebir şahsa denk gelirse insan öldürür.Bu güne kadar füzeden zarar gören siyonist olmadı.Allah Filistin devletine yardım etsin, israil denen tarihte hiç olmamış uydurma devletini ve dünyada tek bir siyonist kalmamacasına kahretsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'