Katliamın boyutu ateşkesle değişti

Arama çalışmalarında enkaz altından 100 kişinin cesedine ulaşıldığı ve ölü sayısının bine yükseldiği bildirildi.

Katliamın boyutu ateşkesle değişti
Katliamın boyutu ateşkesle değişti
GİRİŞ 26.07.2014 19:31 GÜNCELLEME 26.07.2014 19:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında dün sağlanan geçici ateşkes süresi boyunca gerçekleştirilen arama çalışmalarında, şu ana kadar 100 kişinin cesedine ulaşıldığı ve ölü sayısının bine yükseldiği bildirildi.

Gazze'de 12 saatlik "geçici ateşkes" TSİ 08.00'de başladı. Filistinli direniş grupları ve İsrail arasında başlayan 12 saatlik ateşkes, bölgede nisbi bir sakinliği beraberinde getirdi. Gazze'deki sağlık ekipleri ise saldırılara maruz kalan bölgelerden onlarca ceset çıkardı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik "insani ateşkes" talebi, Hamas, Filistinli direniş grupları tarafından kabul edildiğinin açıklanırken İsrail'in Haaretz gazetesinin bir diplomatik kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban'a 12 saatlik ateşkesi kabul ettiğini iletti. Haberde, ateşkesin Filistinli sivillerin yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması, hastanelere ilaç gönderilmesi ve uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardım sunması için kabul edildiği kaydedildi.

Saat 08.00'de 12 saatlik geçici ateşkes yürürlüğe girmesinin ardından halkın sokaklara çıktığı görüldü. Ateşkesin üzerinden 25 dakika geçmesinin ardından bölgede hayatın normale döndüğü, İsrail saldırılarında hasar gören elektrik ve su hatlarının onarımına başlandı.

Gazze'de fiili olarak görevine devam eden eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı ise bölge sakinlerini geçici ateşkes sürecinde azami derecede dikkatli olmaları yönünde uyararak, halktan bombalanan bölgelere yaklaşmamalarını istedi.

Sivil savunma ekiplerinin ve ambulansların, çatışmalarda hayatını kaybedenlere ve yaralılara ulaşmak için bölgede çalışmalara başladığı belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Mehmet Çik 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail artık güvende değil!. İsrail artık güvenli de değil.kimse gelmek istemeyecek. İnsanlar kaçacak. Ekonomi dibe vuracak. Her şey orada para ve rahatlıklık üzerine kurulu. Rahat insanlarda sıkıya gelemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!