İsrail tüm dünyayı kandırdı

İsrailli bazı analizciler, Gazze'ye yönelik saldırılarda başarı sağlanamadığı görüşünü savundu.

İsrail tüm dünyayı kandırdı
İsrail tüm dünyayı kandırdı
GİRİŞ 28.07.2014 00:25 GÜNCELLEME 28.07.2014 01:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail'in tirajı en yüksek gazetelerinden olan Yisrael Hume'nin yazarlarından Yoav Limor, bugünkü yazısında İsrail'in saldırılarının istenen sonucu doğurmadığını öne sürdü.

İsrail ordusunda çok sayıda kayıp verilmesinin Tel Aviv'deki karar mekanizmalarını hüsrana uğrattığını savunan Limor, "İsraille kıyaslandığında Hamas gibi küçük bir hareketin ödediği ağır bedele rağmen ateşkese yanaşmayışı İsrail'de öfkeye neden oluyor" görüşünü paylaştı.

Limor, İsrail'in, Gazze'ye atılan binlerce roket, füze ve havan topunun Hamas yönetimini ateşkese zorlayacağı ihtimali üzerinden saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

İSRAİL DÜNYAYI YANILTIYOR

Haaretz Gazetesi köşe yazarı Gideon Levy ise İsrail'in Gazze'ye savaş açarak uzun vadeli başarı kazanamayacağının başlangıçtan beri bilindiğini ifade etti.

İsrail'in tüm dünyayı kandırdığını bildiren Levy, "İsrail, saldırının Hamas'ın attığı roketler nedeniyle başladığını dillendiriyor ama asıl sebep roketler değil 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasıdır. İsrail bu olaydan sonra Gazze'deki devlet memurlarının maaşlarının ödenmesi için gerekli paranın girişine engel olmuş ve ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasına karşı çıkmıştır" diye yazdı.

Levy, İsrail'in izlediği yanıltma politikasının bir diğer ayağının Gazze'yi işgal altında tutmadığını iddia etmesi olduğunu anımsattı. Levy, İsrail'in uygulamaları nedeniyle büyük bir hapishaneye dönüşen Gazze'nin halen işgal altında olduğunu savundu.

Levy, Batı'da İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu yönünde siyasi bir düşünce olsa da yaşanan can kayıpları ve meydana gelen yıkımın dünyadaki İsrail karşıtlığını körüklediğine işaret etti.

YORUMLAR 2
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    mohikan. sen daha mı iyi bilceksin bu analizcilerden ? hikaye anlatıyosun.duygualrına göre keyfine göre yorup yapma. israilin verdiği kayıp geçen yıla arttı.yani geçen yıla göre başarısı gücü azaldı.günceli haberleri görmüyomusunda mantıksızca konuşuyosun..
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    israil başarılı olmuştur. israil operasyonu başarılı olmuştur ve tüm dünyaya gerçek yüzünü göstermiştir. hitler öncesi almanya kadar olamasada oldukça nefret kazanmışlardır. batıdaki hitlerin katlettiği masum yahudi imajı bitmiştir. başka türlü uyanma ve birleşme düşüncesi olmayan, birbirleri ile uğraşaan müslüman ülkelerin en azından halklarını silkelemiştir. gazzedeki kardeşlerimiz dik duruşları ile öldürebilirsiniz ama elde edemezsiniz demişlerdir ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...