Yahudiler ilk kez sokağa indi

Tel Aviv'de toplanan göstericiler, barışçıl çözüm bulmasını istedi.

Yahudiler ilk kez sokağa indi
Yahudiler ilk kez sokağa indi
GİRİŞ 27.07.2014 23:40 GÜNCELLEME 27.07.2014 23:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tel Aviv'de toplanan göstericiler, İsrail ordusunun operasyonu sona erdirmesini, Hamas'ın roket atmayı durdurmasını ve tarafların barışçıl çözüm bulmasını istedi.

İsrail'in Gazze'ye son saldırılarıyla şiddetlenen çatışmalar ilk kez savaş karşıtı İsrailli Yahudilerden de tepki gördü. Tel Aviv'de toplanan 5 bin kadar savaş karşıtı gösterici, İsrail ordusunun "operasyon"u sona erdirmesini, Hamas'ın roket atmayı durdurmasını ve tarafların sorunlara barışçıl çözüm bulmasını istedi. Polis olaylarda 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden bir süredir savaş karşıtı mesajlar paylaşan bazı İsrailli gruplar, Facebook'ta paylaştıkları, "Savaş her iki tarafta da çok fazla ölü ve yaralıya neden oluyor. Bomba ve roketler korku ve yıkıma neden oluyor. Buna karşı bir duruş sergiliyor ve talepte bulunuyoruz; savaşı hemen şimdi durdurun" mesajıyla bugün için gösterisi çağrısı yapmışlardı.

İsrail polisi ise Sabah saatlerinde Gazze'den yönelecek olası bir roket saldırısı nedeniyle önce gösterileri yasakladığını açıklamış ancak Hamas ve İsrail arasında geçici ateşkesin uzayacağı haberlerinin ardından grupların toplanmasına izin vermişti.

Tel Aviv'de Rabin Meydanı'nda 20.00 sularında savaş karşıtı göstericiler toplanmaya başladığı sırada, İsrail saldırılarına destek veren yaklaşık 300 kişilik karşıt görüşlü vatandaşlar da aynı meydanda bir araya geldi. İki grup arasına barikat kuran polis, tarafların birbirine yaklaşmasına izin vermedi.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi böyle birşey işte:). Görünen ve her zaman israilde özgür demokrasi vardır derler:) şeklen öylede doğru.fakat gene bildiğini devlet yapar istersen fiilen karşı çık bakalım?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...