New York'ta Müslüman evlerine "nefret" broşürü

ABD'de Müslümanların yaşadığı evlerin kapılarına İslam'a ve Müslümanlara nefret ve hakaret içeren ifadelerin bulunduğu broşürler bırakıldı.

New York'ta Müslüman evlerine "nefret" broşürü
New York'ta Müslüman evlerine "nefret" broşürü
GİRİŞ 30.07.2014 13:11 GÜNCELLEME 30.07.2014 13:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brooklyn'deki Bensonhurst bölgesinde aralarında Müslüman ailelerin de yaşadığı apartman kapılarına bırakılan broşürlerde "İslamcılar, ülkenize geri dönün. ABD sizden nefret ediyor. Siz teröristsiniz. Siz ikinci Holokostsunuz" gibi nefret ve hakaret ifadelerinin bulunduğu bildirildi.

NY1'ın haberine göre, olayın duyulmasının ardından New York Nefret Suçları birimi broşürleri kimin bıraktığıyla ilgili inceleme başlatırken, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da yazılı bir açıklama yaparak, bunun "utanç verici" olduğunu belirtti.

Bensonhurst bölgesinde yaşayan İlyad Rashed ise "Arap, Pakistan ve Bangladeşli birçok farklı toplumun yaşadığı bir yer burası. Buna benzer örnekleri 11 Eylül'ün hemen akabinde görmüştük, sonra bir daha olmamıştı" dedi.

Olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı olup olmadığı ise açıklanmadı.

New York'ta geçen hafta da teravih namazı çıkışında, cami etrafında araçlarla turlayan bazı kişiler, İsrail lehine sloganlar atarak cemaate hakaretlerde bulunmuştu.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanın işi ne okulu bitir gel ülkene . kafirler bir yerde toplanacaklar bu belli ülkene git ve çalış seni ülken bekliyor kardeşim yoksa sakallı tekbirli yahudiler ülkeni ele geçiriyor bak bugün uyanma günüdür.Rabbimiz daha ne göstersin görmemiz için deprem verdi hastalıklar veri hala ayak sürtüyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü