Gazze afet bölgesi ilan edildi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'yi "afet bölgesi" ilan ettiği bildirildi.

Gazze afet bölgesi ilan edildi
Gazze afet bölgesi ilan edildi
GİRİŞ 30.07.2014 23:28 GÜNCELLEME 31.07.2014 00:52

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail'in haftalardır hava, kara ve denizden saldırı düzenlediği Gazze'yi afet bölgesi ilan ettiği bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Abbas'ın, BM ve ulusalarası toplumdan da sorumluluğunu üstlenerek, gereken önelmelerin alınması ve insani kriz yaşanan Gazze'nin afet bölgesi ilan edilmesi yönünde talepte bulunduğu belirtildi.

Gazze'nin afet bölgesi ilan edildiği kaydedilen açıklamada, Abbas'ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a göderdiği mektubunda, "Acımasız İsrail'in saldırılarının ardından olağanüstü insani krizin yaşandığı Gazze'de, acil ihtiyaçların karşılanması için BM'ye bağlı kuruluşlarının teşvik edilmesini" istediği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Gazze'de saldırılardan kaçan sığınmacılara güvenli kalacak yerlerin sağlanması, gıda, içme suyu ve ilaç temin edilmesinin gerektiğini vurgulayan Abbas'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Gazze'ye yardım malzemelerinin ulaştırılabilmesi için insani koridorlar açılmalı, İsrail saldırılarından kaçan ailelere yardım yapılabilmesi için güvenli bölgeler oluşturulmalı. Filistin halkı, işgalci İsrail'in topraklarımızda sürekli olarak işlediği insan hakları ihlallerine karşı korunmalı ve bu konuda acil eyleme geçilmeli."

İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan saldırılarında şu ana kadar bin 359 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 677 kişi yaralandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!