Norveçli doktor kahraman gibi karşılandı

Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi'nde çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, Oslo'da büyük bir topluluk tarafından karşılandı.

Norveçli doktor kahraman gibi karşılandı
Norveçli doktor kahraman gibi karşılandı
GİRİŞ 01.08.2014 00:23 GÜNCELLEME 01.08.2014 00:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail 'in saldırısı altındaki Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'nde çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, Oslo’da kahraman gibi karşılandı. Al Jazeera'nin haberine göre, Norveç’in başkenti Oslo’da havalimanında karşılama için toplanan kalabalık, İsrail’in katliamlarını sürdürdüğü Gazze’de yüzlerce yaralı Filistinli'yi tedavi eden Gilbert’e pankartlar ve çiçeklerle destek verdi.

MEKTUBUMA TEK KELİME CEVAP VEREN YOK

Doktor Gilbert, Gazze'de yaşanan dramı anlattığı ve ABD Başkanı Obama'ya "Vicdanınız var mı?" diye sorduğu mektuba dünyanın her köşesinden binlerce tepki geldiğini fakat muhatabından ve diğer liderlerden tek bir kelime duymadığını belirtti.

Gilbert, "Bize bulaşıcı hastalık taşıyormuş gibi davranıyorlar. Siyasi ebola virüsü taşımıyorum. Hamas'ın değil Filistin halkının yanında olan doktorlarız. Norveç'teki hastanemle ve dayanışma hareketiyle birlikte Hamas'ı, El Fetih'i, İslami Cihad ya da Filistin Yönetimi'ni değil Filistin halkını ve onların işgale direnme haklarını destekliyoruz. İsrail'in Gazze operasyonunda katledilen her 500 Filistinli sivile karşı 1 İsrailli sivil öldü. Sivil hedeflere hiçbir saldırıyı onaylamam, hepsini kınıyorum ama sivil hedeflere saldıran Filistinliler değil İsrail" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hidayet nasip etsin. Bu iyiliklerin ve insanlığın buna vesile olsun İNŞAALLAH.
    Cevapla
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Nobel barış ödülü bu doktora verilmeli. Nobel barış ödülü gerçekten bir barış ödülüyse samimilerse siyasi bir ödül değilse cesaretleride varsa bu doktora vermeleri lazım
    Cevapla
  • Cemal Erkan Ar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman hemde Kahramanın Hası.... Rabbim bu zulme karşı duruşunun ve asaletinin hatırına kendisine hidayet nasip etsin inşaAllah. Yapacağı basın açıklamasının İsrail'in Gazze'deki zulmü açısından ciddi bir öneminin olduğunu tüm dünya biliyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı